Cum să îţi creşti puterea minţii: învaţă de la adevăraţii învingători!

Cum să îţi creşti puterea minţii: învaţă de la adevăraţii învingători!

Redactor Andreea Baluteanu

Din păcate, puterea minţii este un concept pe care nu îl înţelegem pe deplin şi nici nu îl utilizăm la adevărata sa valoare. Un creier sănătos, perfect concentrat pe ceea ce are de îndeplinit, şi o minte echilibrată vor face faţă tuturor provocărilor vieţii şi te vor menţine nu pe linia de plutire, ci pe drumul spre succes!

Puşcaşii marini şi atleţii olimpici se numără printre oamenii a căror victorie depinde nu neapărat de forţa lor fizică, ci de puterea minţii! Deprinde şi tu cele patru trucuri ale lor!

Gândirea pozitivă, secretul puterii minţii

Dacă îţi repeţi constant că nu eşti suficient de bună şi că prima greutate a vieţii te va doborî la pământ, avalanşa de gânduri negative te va transforma într-o fiinţă slabă psihic, pentru care puterea minţii va fi un concept imposibil de dobândit.

Cum procedează diferit atleţii şi puşcaşii marini? Sportivii au grijă întotdeauna să îşi repete pe parcursul curselor de anduranţă că vor rezita până la sfârşit. Însă cu adevărat impresionant este exemplul puşcaşilor marini. Soldaţii din trupele speciale americane îşi dobândesc puterea minţii în exerciţii extenuante, dar şi în scenarii care le testează capacităţile de supravieţuire. Unul dintre antrenamentele trupelor SEAL americane începe sub apă, soldaţii purtând echipament de scafandru... până ce unul dintre comandaţi le întrerupe aprovizionarea cu oxigen. Soldaţii trebuie să îşi repună la punct echipamentul, în timp ce se confruntă nu neapărat cu lipsa de aer, ci cu panica asfixiantă. Chiar şi cei mai buni au nevoie de minimum trei încercări pentru a reuşi.

Şi psihologii au analizat forţa gândirii pozitive. Ei au adus în discuţie trei factori: permanenţa, predilecţia şi personalitatea (cei trei P). Pesimiştii îşi pierd puterea minţii, considerând că toate obstacolele pe care le întâlnesc sunt eterne (permanenţă), universale (predilecţie) şi că li se întâmplă cu precădere lor (personal). Dimpotrivă, tu trebuie să îţi educi gândirea astfel încât să te convingi că necazurile sunt temporare, că se întâmplă din când în când şi că au o cauză specifică. Ele nu se petrec exclusiv din vina ta!

Stabilirea obiectivelor, trucul unei minţi pregătite

Dacă îţi trăieşti fiecare zi la întâmplare, aşteptând să vezi unde te duce viaţa, vei fi dezarmată în faţa necazurilor. Puterea minţii stă în planificare! Şi nu vorbim despre cea pe termen lung, ci despre stabilirea obiectivelor zilnice.

Atleţii de succes obişnuiesc să îşi impună cu exactitate ţelurile pe care doresc să le bifeze: de la numărul de kilometri pe care trebuie să îi alerge și până la cantitatea de calorii sau de vitamine pe care trebuie să o ingereze. De asemenea, puşcaşii marini au de îndeplinit întotdeauna obiective specifice, ceea ce îi ajută să se concentreze.

Întăreşte-ţi şi tu puterea minţii cu ajutorul acestui truc! Dacă în fiecare moment ştii foarte bine care sunt obiectivele tale (nu ne referim la ce vei mânca la cină, ci la paşii pe care îi urmezi în viaţa profesională sau la etape bine delimitate ale visului tău), vei fi invincibilă. De asemenea, este foarte important să te feliciţi, odată ce ai îndeplinit un obiectiv, dar să nu te culci pe o ureche, ci să treci la următorul. În momentul în care vei crede că ai reuşit, cel mai probabil îţi vei găsi pierzania!

Vizualizează-ţi parcursul spre reuşită

Puterea minţii implică şi o imaginaţie activă, dar perfect ancorată în realitate. Iar atleţii cu medalii primite la Olimpiadă povestesc adesea despre faptul că şi-au închipuit încă de mici cum anume va arăta primul lor concurs câştigat. De asemenea, puşcaşii marini sunt învăţaţi să îşi imagineze permanent că vor reuşi în misiunile cu un grad ridicat de risc.

Pentru a beneficia şi tu de aceste trucuri, nu este necesar să alergi la un maraton sau să te angajezi în armată. Decide ce îţi doreşti de la viaţă şi vizualizează-te cât mai des obţinând acel lucru. Nu îţi imagina doar cum vei primi promovarea mult dorită sau coroana de regină a frumuseţii, ci şi cum vei duce la bun sfârşit acel proiect care îţi garantează aprecierea şefului sau cât de bine arăţi în proba costumului de baie!

Simulările, cheia puterii minţii

Simulările de la testările naţionale sau de la bac sunt o modalitate de a-i ajuta pe elevi să treacă de examene cu brio, dar le sunt utile şi atleţilor, şi puşcaşilor marini. Sportivii cu gâtul „încovoiat de atâtea medalii” repetă înainte de o competiţie întocmai traseul pe care vor concura, făcând tot posibilul să ia măcar o dată pulsul locului sau să poarte echipamentul din ziua cea mare.

Pentru puşcaşii marini, simulările sunt şi mai importante. Nu numai că trec punct cu punct prin toate detaliile strategiilor lor şi concep scenarii pentru fiecare obstacol posibil, dar caută să fie şi cât mai exacţi. Înainte de a asedia o posibilă locaţie a lui Osama Bin Laden, aceşti soldaţi de elită s-au antrenat într-o construcţie care imita până în cel mai mic amănunt presupusa locaţie.

Iar tu poţi folosi acest truc de putere a minţii chiar şi în viaţa personală. Vrei să îţi declari sentimentele unui tip, dar ţi se înmoaie picioarele numai la gândul de a sta în faţa lui? Alege-ţi o ţinută, fă-te frumoasă şi rosteşte-ţi discursul în faţa oglinzii, evaluând şi reacţiile sale posibile. Da, poate că vei „ucide” din spontaneitate, dar mintea ta va fi pregătită de orice!

Tu ce părere ai despre aceste trucuri pentru puterea minţii? Le vei aplica? Dacă te-am convins, descoperă aici şi trucurile călugărilor Shaolini pentru o viaţă îndelungată!

Articolul urmator
Cum alegi un ceai de matcha bun
Cum alegi un ceai de matcha bun
Asculți de vocea inimii sau de vocea minții?
Incepe quiz
Asculți de vocea inimii sau de vocea minții?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - psihologie

    1. 8 exerciții antistres pe care le poți face acasă (563 vizite)