Cum sa te comporti ca o doamna intr-un conflict

Cum sa te comporti ca o doamna intr-un conflict

Redactor Alexa Galgau

Oricat de impaciuitori am fi in viata, este inevitabil sa ne lovim si de conflicte din cand in cand. Daca ne pierdem calmul si ne lasam prada sentimentelor negative, e posibil sa facem gesturi sau sa spunem lucruri pe care apoi sa le regretam toata viata. Femeia este de obicei cea care evita conflictul, iar atunci cand se confrunta cu unul, nu stie cum sa il gestioneze, din cauza emotivitatii crescute.

De aceea, te invitam sa urmezi cateva sfaturi ca sa te porti ca o doamna intr-un conflict si sa ai de castigat inclusiv dintr-o astfel de situatie neplacuta!

Cum sa te porti ca o doamna intr-un conflict

De obicei ne temem de conflicte si uitam ca ele pot fi experiente pozitive, in functie de modul in care le facem fata si mai ales daca invatam ceva din ele. Uneori, conflictele intaresc relatiile cu cei din jur, iar un om matur nu se poate astepta sa treaca prin viata fara sa aiba parte de discutii in contradictoriu (si nici nu ar trebui sa isi doreasca). Ca femeie, este important pentru tine si demnitatea ta sa nu te lasi prada emotiilor si sa reusesti sa faci fata cu eleganta unui conflict. Acest lucru te va face nu numai sa cresti in ochii celorlalti, ci si sa te simti mai bine in pielea ta. Iata cateva sfaturi in acest sens.

1. Respira adanc

Este firesc sa te enervezi sau sa fii coplesita de emotii atunci cand se porneste un conflict, dar acest lucru va deveni rapid un dezavantaj pentru tine. Nu vei mai putea gandi clar si risti sa te comporti intr-o maniera deloc potrivita unei doamne. Asadar, cand simti ca iti creste tensiunea si ca nu te mai poti abtine, ia o pauza de cateva secunde, respira adanc de cateva ori si gandeste de doua ori inainte de a rosti niste vorbe dureroase, pe care nu le mai poti retrage. Oricare ar fi conflictul, chiar daca este cu cineva drag sau cu un strain, niciodata nu te vei simti bine in pielea ta daca ai o reactie violenta, chiar si doar la nivel verbal si, in plus, iti afecteaza si reputatia. Nimanui nu ii place o femeie cu mainile in solduri. 

2. Asculta cu adevarat cealalta persoana

Adesea, conflictele iau amploare pentru ca ne enervam si nu mai ascultam deloc cealalta persoana. In momentele acelea, omul din fata ta este dusmanul tau si nimic din ce zice nu poate fi corect. Gresit! De multe ori, daca am fi mai receptivi, am constata ca asa-zisul adversar chiar are dreptate in anumite privinte, daca nu in totalitate. Ajuta foarte mult sa ne punem si in situatia celuilalt si sa vedem daca si noi am privi din acelasi unghi situatia. Uneori e nevoie de un strop de compasiune pentru a inabusi un conflict. 

3. Nu pune orgoliul mai presus decat orice

Uneori, a nu strica o relatie este mult mai important decat a avea dreptate. Cand intram intr-un conflict, avem tendinta de a "lupta" intens pentru a-i face pe ceilalti sa recunoasca ca avem dreptate, chiar daca stim ca nu avem. Din pacate, aceasta atitudine nu iti va aduce prea multe castiguri. Nu spune nimeni sa cedezi si sa ii lasi pe ceilalti sa faca ce vor din tine, dar nici sa faci orice pentru a ti se da dreptate. Nu uita expresia "Desteptul cedeaza primul". Uneori este mai bine sa inchei un armistitiu si sa dai dovada de intelepciune. 

4. Bazeaza-te pe argumente rationale

Ratiunea este cea mai buna prietena a ta intr-un conflict, pentru ca te ajuta sa discerni mult mai bine totul. Atunci cand mintea iti este incetosata de ganduri si emotii negative, sunt sanse mari ca totul sa ia amploare si sa iesi prost din conflictul respectiv. Atunci cand ai argumente logice si folosesti si un ton impaciuitor, exista posibilitatea ca "razboiul" sa fie castigat de tine, nu de adversar.

5. Fii impaciuitoare

Atunci cand se porneste un conflict, toata energia noastra ar trebui sa fie concentrata pe a gasi o solutie sau un compromis. Din pacate, ne cam pierdem cu firea si uitam ca ar trebui sa cautam sa calmam situatia. Este esential sa fii impaciuitoare, pentru ca o doamna adevarata nu este niciodata pusa pe cearta. Cauta sa fii tu elementul de echilibru, daca nu reuseste altcineva sa o faca. 


Acestea sunt cateva reguli esentiale ca sa te porti ca o doamna intr-un conflict, insa iti dorim sa nu fie nevoie sa le pui in aplicare prea des si sa ai parte de cat mai putine situatii neplacute!

Articolul urmator
Stiluri de atașament: ce sunt și de ce este important să le recunoști
Stiluri de atașament: ce sunt și de ce este important să le recunoști
Cum vei fi la batranete?
Incepe quiz
Cum vei fi la batranete?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.4 (7)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - psihologie

    1. 8 exerciții antistres pe care le poți face acasă (553 vizite)