Răceala de vară la bebeluşi: 5 moduri prin care îi ferim de infecţii

Răceala de vară la bebeluşi: 5 moduri prin care îi ferim de infecţii

Ionelia Olteanu

Răcelile care apar vara sunt extrem de neplăcute, însă, dacă ai la îndemână remediile potrivite, poţi scăpa destul de uşor de ele. Dacă adulţii suportă altfel simptomele unei astfel de răceli, la copii este mai complicat. Fiind mai sensibili, aceştia pot avea mai mult de suferit.

Majoritatea persoanelor asociază răceala cu afecţiunea pe care trebuie să o înfrunte în zilele de toamnă şi iarnă. Dar, atunci când trebuie să se confrunte cu asta în mijlocul verii, realizează că s-au înşelat. Adevărul este că răceala este cauzată de un virus care nu ține cont de sezon, se răspândeşte în fiecare anotimp, pe tot parcursul anului.

copil racit

Când răcim, avem mai mare grijă de imunitatea noastră, însă măsurile de precauţie trebuie să fie cu atât mai stricte atunci când vine vorba de sănătatea copiilor.

Iată 5 moduri prin care poţi să îi fereşti de infecţii:

1. Este foarte important consumul de lichide şi aportul crescut de vitamina C. Nivelul ridicat de hidratare va ajuta organismul să lupte mai rapid cu virusul, iar vitamina C va scurta perioada de manifestare a răcelii. Sucul de portocale sau de grepfrut conţine o cantitate optimă de vitamina C, iar corpul va lupta mult mai uşor, în eventualitatea confruntării cu un virus.

2. Foloseşte un umidificator. Acesta este extrem de folositor în timpul verii, deoarece nu adaugă umiditate suplimentară în cameră şi ajută la purificarea aerului. 

3. Mierea este unul dintre cele mai bune remedii pentru durerea în gât sau pentru răceală. Încearcă să adaugi miere la mesele de zi cu zi ale copilului tău (însă cere întâi sfatul pediatrului), în clătite sau în ceaiul de dimineaţă.  

4. Odihna este foarte importantă pentru prevenirea şi combaterea răcelii. Indiferent dacă apar sau nu semnele de boală, un somn bun va îmbunătăţi întotdeauna starea de sănătate a cuiva. Asigură-te că bebeluşul tău doarme suficient, pentru că asta îl va ajuta la menţinerea stării de bine.

5. Un mod foarte eficient prin care îi poţi feri pe copii de răceală este să îi determini să se spele pe mâini. Cele mai multe bacterii care pot afecta sănătatea copiilor se găsesc pe mâinile lor. 

Atunci când vine vorba de administrarea unor medicamente, este recomandată consultarea medicului, care va şti exact de ce are nevoie copilul tău pentru a se simţi mai bine.

Cum prevenim și tratăm răceala la copii cu ajutorul Larogrip Frecţie Baby

În tratarea unor astfel de afecţiuni se folosesc, de obicei, tratamente naturiste, mai ales atunci când vine vorba despre micuți. Un astfel de exemplu este reprezentat de loţiunea Larogrip Frecţie Baby. Aceasta conţine uleiuri esenţiale de lămâie, lavandă, muşeţel roman, arbore de ceai australian şi portocală amară. Aceste uleiuri sunt extrem de benefice pentru sănătate şi contribuie la menţinerea stării de bine a organismului. 

Uleiul esenţial de lămâie din compoziţia loţiunii are este foarte sănătos pentru organism: are capacitatea de a stimula circulaţia sangvină, elimină microbii, revigorează și cicatrizează rănile. 

Pentru revitalizarea organismului se foloseşte uleiul esenţial de lavandă care este recunoscut pentru faptul că reduce starea de agitaţie, insomniile, dar şi durerile cauzate de răceală sau gripă. 

logo larogrip

Uleiul esenţial de muşeţel roman inclus în Larogrip Frecţie Baby are proprietăţi benefice, ceea ce îl face să fie uşor acceptat de organism. Acesta are proprietăţi antiinflamatoare, este un bun calmant şi antiseptic, indicat în stările gripale, stres şi insomnii. 

Uleiul esenţial de arbore de ceai australian are proprietăţi antimicotice, antibacteriene, antiseptice, antivirale şi detoxificante. Este tonic pentru sistemul imunitar şi luptă împotriva infecţiilor cauzate de răceală sau gripă. 

Uleiul esenţial de portocală amară este un bun sedativ, calmant, relaxant muscular, fiind util şi pentru prevenirea insomniei. 

tratament raceala

Larogrip Frecţie Baby este un amestec de uleiuri esenţiale cu proprietăţi antiseptice şi antibacteriene. Loțiunea pentru corp este indicată pentru ameliorarea simptomelor de gripă şi răceală, prin efectele de stimulare a circulaţiei sangvine şi de relaxare musculară.

Printre beneficiile Larogrip Frecţie Baby se mai numără stimularea decongestionării căilor nazale, eliminarea durerilor musculare, scăderea febrei şi ameliorarea frisoanelor.

Larogrip Frecţie Baby este destinat uzului extern. Pentru copii cu vârsta de peste 3 ani, loţiunea se aplică nediluată, iar la cei care au sub 3 ani este recomandată diluarea unei linguriţe (aproximativ 5 ml) de loţiune într-un litru de apă călduţă. Se aplică pe mâini, piept, spate de 2-3 ori pe zi, dintre care ultima se recomandă a fi aplicată seara, înainte de culcare. 

Suplimentar, se pot utiliza comprese diluate, aplicate pe tălpi, sau şosete îmbibate cu loţiunea Larogrip Frecţie Baby. Produsul este disponibil pe Laropharm.ro şi va deveni cu uşurinţă aliatul numărul 1 pentru sănătatea copilului tău.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.2 (8)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.