swipe

Șapte pericole care se ascund în salteaua ta

Acarieni

Mici, dar deloc drăgălași, acarienii sunt principalii locuitori ai saltelei tale. Dacă nu te-am speriat încă, află că populația lor este covârșitoare, patul tău ascunzând între 100 000 și 1,5 milioane de acarieni. Aceștia se hrănesc cu particulele tale de piele și adoră ambientele umede, pline de praf: cu alte cuvinte, se înțeleg de minune cu latura ta leneșă. Prin urmare, acarienii nu au niciun interes în a-ți face rău, ci vor să coabiteze; nu sunt periculoși decât dacă dacă suferi de astm sau alergii. Ceea ce nu înseamnă că e plăcut să dormi în compania lor: dacă vrei să scapi de ei, aerisește des, apelează la soluții profesionale sau lasă-ți patul nefăcut.

Șapte pericole care se ascund în salteaua ta

Substanțe chimice periculoase

Multe dintre saltelele din ziua de azi sunt confecționate în medii industriale, folosind substanțe chimice care se pot dovedi periculoase pentru sănătatea noastră. Printre acestea, formaldehida, acidul boric și modacrylic, un polimer sintetic, intră în topul celor mai riscante. Dincolo de potențialul crescut de a provoca alergii, aceste substanțe au fost corelate și cu posibilitatea de a face cancer.

Șapte pericole care se ascund în salteaua ta

Poliuretanul din saltele cu spumă de memorie

Nu e ironic faptul că alegerile de viață considerate cele mai sănătoase presupun de asemenea riscuri la adresa stării noastre de bine? În timp ce nu putem contesta faptul că saltelele cu spumă de memorie sunt confortabile și minunate pentru coloana ta, ele conțin de asemenea substanțe chimice, printre care poliuretanul. Deși legislația europeană caută să diminueze numărul de agenți chimici periculoși din saltele, tot mai mulți producători includ incognito și benzoat de metil, care poate fi nociv pentru sistemul nervos.

Șapte pericole care se ascund în salteaua ta

Purici

Mai ales dacă ai animale de companie, puricii au reprezentat, la un moment dat, un companion al vieții tale. Deși aceste insecte săltărețe nu cauzează infecții și nu sunt purtătoare de afecțiuni, nu am putea caracteriza înțepăturile lor ca fiind confortabile. În cazul în care ți-au invadat salteaua, te poți trezi chiar mușcată de circa 500 de ori pe noapte, ceea ce poate cauza eczeme, iritații sau alergii persoanelor cu pielea sensibilă.

Șapte pericole care se ascund în salteaua ta

Păduchi

Devine din ce în ce mai înspăimântător! Oricât de șocant ar fi, există păduchi de saltea, diferiți de cei care și-au găsit odată lăcaș în părul tău. Alături de ploșnițe, aceste insecte se numără printre dăunătorii care își fac casă în patul tău și care te pot mușca cu violență. Apelează la servicii profesionale de deratizare dacă nu poți scăpa altfel de ei.

Șapte pericole care se ascund în salteaua ta

Virusuri și bacterii

Chiar dacă îți schimbi lenjeria de pat o dată pe săptămână, nu ai aceeași atitudine precaută și față de salteaua ta! Experții subliniază că saltele vechi sunt un lăcaș primitor al virusurilor și bacteriilor. Dacă nu îți dorești ca patul să te îmbolnăvească, în loc să te facă să te simți mai bine, schimbă salteaua o dată la șapte ani.

Șapte pericole care se ascund în salteaua ta

Mucegai

Dormi mereu cu geamul deschis, chiar și în anotimpurile reci (ceea ce cauzează condens), ai un ambient umed în cameră sau îți place întunericul? Felicitări, te numeri printre prietenii la cataramă ai mucegaiului! Te poți astfel abona la astm, dureri de cap, tuse sau chiar cancer! Soluția: aerisește cât de des poți salteaua și, dacă a fost infestată de mucegai, schimb-o neapărat cu alta nouă!

‹ Vezi si