Și-a pierdut picioarele, după ce a fost lins de câinele său. Cum a fost posibil

Și-a pierdut picioarele, după ce a fost lins de câinele său. Cum a fost posibil

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Fiecare persoană care are un câine mai are din când în când parte și de pupicul lipicios specific prietenilor blănoși. După un astfel de pupic, ar trebui să ne spălăm cu apă și săpun, dar și să folosim dezinfectant. Totuși, de cele mai multe ori, uităm. Dacă aveai impresia până acum că saliva prietenului tău blănos nu îți poate afecta sănătatea în niciun fel, se pare că te-ai înșelat.

Un bărbat din Wisconsin a fost cât pe ce să își piardă viața după ce a fost lins de animalul său de companie. Deși situația este stabilă acum, acesta se confruntă cu consecințe teribile, printre care se numără și faptul că i-au fost amputate picioarele. Ești curioasă cum a fost posibil acest lucru? Află mai jos!

 caine care linge picioarele

Cum și-a pierdut un bărbat picioarele după ce a fost lins de câine

Greg Manteufel, un bărbat din Wisconsin, Statele Unite, a început să se simtă foarte rău începând cu data de 27 iunie, potrivit gofundme.com, site-ul care se ocupă cu strângerea de fonduri pentru ajutorarea bărbatului. Inițial, soția acestuia a crezut că are o răceală banală. Totuși, câteva ore mai târziu, acesta a intrat în șoc septic și a fost dus de urgență la spital. Acolo, doctorii au descoperit că bărbatul a fost infectat cu bacteria Capnocytophaga. Din nefericire, bărbatului i s-au amputat picioarele de sub genunchi, dar și părți din brațe. Conform paginii care se ocupă cu strângerea de fonduri, se pare că bărbatul mai are nevoie și de o operație la nas. Totuși, cum s-a ajuns la această situație?

Deoarece iubește câinii, bărbatul are 8 pui acasă. Se pare că tocmai animalele sale preferate i-au transmis bacteria Capnocytophaga, care este destul de comună la câini și la pisici. Deși nu cauzează niciun simptom la animale, această bacterie poate fi transmisă oamenilor prin salivă și mușcătură și provoacă febră, diaree, stări de vomă, dureri de cap și infecție care se răspândește rapid în sânge.

„Deși astfel de cazuri apar extrem de rar, pot avea urmări grave”, a afirmat Bruno Chomel, profesor la Universitatea de Medicină Veterinară Davis School din California pentru health.com. 

Cazul bărbatului este cu adevărat terifiant. Însă nu trebuie să te facă să îți fie teamă că ai putea contracta și tu această bacterie. Majoritatea persoanelor care intră în contact cu această bacterie nu se îmbolnăvesc. Riscul de a te îmbolnăvi crește considerabil doar dacă ai cancer, diabet, HIV sau o altă afecțiune care îți slăbește sistemul imunitar. Dacă ai o astfel de boală, este bine să întrebi medicul dacă poți să ai animale în preajmă sau nu. De asemenea, dacă ești mușcat de un câine sau de o pisică, este bine să ceri ajutorul unui specialist. Infecția cu bacteria Capnocytophaga poate fi tratată cu antibiotice.

Deoarece infecțiile cu Capnocytophaga sunt extrem de rare, nu există o evidență a cazurilor care apar. Totuși, un studiu efectuat în Olanda estimează că există cam un caz la un milion de persoane, conform uptodate.com. Mai mult, doar 30% dintre persoanele infectate cu Capnocytophaga mor.

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Mămăliga după operația de colecist: este sau nu indicată
Mămăliga după operația de colecist: este sau nu indicată
Ai fost un Grinch sau un Mos Craciun?
Incepe quiz
Ai fost un Grinch sau un Mos Craciun?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.8 (6)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.