Alergia la praf: tratamente naturiste prin care o combati

Alergia la praf: tratamente naturiste prin care o combati

Ioana Dinu

Alergia la praf poate fi o bataie de cap destul de suparatoare. Cele mai intalnite simptome ale acesteia sunt asemanatoare acelora de gripa ori raceala, pentru ca includ mancarimea nazala, stranutul, secretiile nazale apoase ori mucoase, mancarime pe cerul gurii sau chiar mancarime a ochilor, ochi rosii, pleoape inflamate si lacrimare. Medicamentele nu sunt doar mai costisitoare, dar pot sa aiba reactii adverse destul de neplacute si nu ar trebui luate fara a consulta un doctor. Tocmai de aceea, daca citesti acest articol, vei afla cum poti scapa de reactiile deranjante cauzate de alergia la praf cu ajutorul tratamentelor naturiste. Sunt metode foarte simple, bazate pe ingrediente care se gasesc intotdeauna prin casa ta si care au, in majoritatea cazurilor, efecte imediate.

Ceaiul de menta

Acest ceai este printre cele mai folosite remedii naturiste impotriva alergiei la praf. Si asta pentru ca este un antiinflamator natural si antibacterian, iar uleiul esential din frunzele de menta este un decongestionant nazal natural. Cum ai intotdeauna menta prin casa, nu va fi deloc greu sa pui putina apa la fiert si sa lasi frunzele sau plicurile de ceai la infuzat. Iti va fi de mare ajutor.

Mierea

O lingura de miere poliflora iti va diminua simptomele reactiei alergice la praf. Pana la urma, si mierea este un tratament naturist folosit pentru multiple alergii, pentru gripa sau raceala. Dupa ce ai inghitit mierea, stranutatul ar trebui as inceteze. Mai mult, daca ti s-a inrosit pielea si ai eruptii cutanate de la reactia alergica, inmoaie o discheta demachianta sau o carpa din bumbac in miere si aplic-o pe zonele cu pricina. In acest fel, vei avea pielea mai catifelata, umflaturile se vor diminua, iar aceste eruptii nu iti vor lasa pete pe corp.

Quercitina din fructe si legume proaspete

Quercitina este antioxidantul puternic folosit in majoritatea medicamentelor pentru tratarea alergiilor, iar alergia la praf nu face exceptie nici aici. Ea se regaseste in stare naturala in fructe si legume precum rosii, mere, struguri rosii, ceapa, broccoli sau grapefruit. Cand te confrunti cu o reactie alergica si nu stii cum sa o faci sa dispara mai repede, musca imediat dintr-un mar sau o rosie. Quercitina din acestea iti va reduce inflamatiile si va diminua orice alta reactie alergica ai mai avea.

Otetul de mere

O bunica tot trebuie sa-ti fi vorbit despre acest tratament naturist pentru alergiile la praf. Daca nu, afli acum. Acesta reduce secretia de mucus si curata sistemul limfatic al organismului, pentru a controla reactiile alergice. In plus, este un bun digestiv si iti va stimula metabolismul. O lingurita de otet de mere amestecata intr-un pahar cu apa este remediul pe care trebuie sa il bei de trei ori pe zi. 

Ceaiul verde

La fel de renumit in curele impotriva alergiilor, ceaiul verde este un remediu la fel de potrivit si pentru alergia la praf. Durerea din sinusuri, stranutatul si inflamatia tractului nazal vor fi doar o poveste suparatoare. Cu plicul de ceai ramas iti poti calma pielea in urma eruptiilor alergice, pentru ca si ceaiul verde reduce umflaturile, mancarimea si roseata. Nu trebuie, deci, decat sa bei ceaiul fierbinte si sa pui plicul in zonele-cheie ale pielii tale afectate de alergia la praf. Pentru a tine departe aceste reactii, este recomandat sa bei cel putin doua cani de ceai verde pe zi. 

Aburii

Pune la fiert o cratita cu 500 ml apa si incearca sa inhalezi aburii. Cand respiri intr-un mediu „aburit", caile tale nazale se curata, iar sinusurile se relaxeaza. Pentru a avea efect, este recomandat sa iti pui un prosop de bumbac peste cap si sa respiri numai aburii apei fierte. Totodata, ar trebui sa fac acest lucru pentru minimum 10 minute, inainte sa respiri aer „curat" din nou.

Acestea sunt remediile naturale pentru alergia ta la praf la care poti apela fara sa fie nevoie sa mergi la medic. Este important ca, imediat ce realizezi ca ai o reactie alergica, sa mergi si sa te speli foarte bine pe maini si pe fata, cu apa calduta din abundenta si sapun. Dupa aceea, daca simptomele continua, apeleaza la unul dintre tratamentele de mai sus, dar nu fara sa fi fost diagnosticata inainte de un medic.

Articolul urmator
Terapia străveche de vindecare pe care o urmează nume mari de peste hotar. Ce spun medicii despre aceasta
Terapia străveche de vindecare pe care o urmează nume mari de peste hotar. Ce spun medicii despre aceasta
Cât de bine cunoşti lumea în care trăieşti?
Incepe quiz
Cât de bine cunoşti lumea în care trăieşti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (8)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.