Ce beneficii are caprifoiul pentru sanatate si frumusete

Ce beneficii are caprifoiul pentru sanatate si frumusete

Andreea Gluh, redactor

Caprifoiul (Lonicera japonica), cunoscut s sub denumirea populara de Mana Maicii Domnului, este o planta cataratoare de origine asiatica, ce infloreste de primavara pana vara. Mirosul deosebit al florilor sale albe si galbene o face sa fie in topul preferintelor celor care vor sa isi decoreze exteriorul locuintelor. Odata ce florile se scutura, locul lor este luat de fructele sub forma unor boabe de un albastru inchis, care sunt insa toxice. Totusi, este bine de stiut ca florile nu joaca doar un rol decorativ, ci si unul curativ. In cele ce urmeaza, iti vom spune ce beneficii are caprifoiul pentru sanatatea si frumusetea ta.

Iata ce beneficii are caprifoiul pentru sanatate!

Caprifoiul - un remediu natural de sezon

Mana Maicii Domnului este o planta ale carei flori au un miros care te relaxeaza si te indeamna la meditatie, putand fi utilizate in cadrul sesiunilor de aromaterapie. Nu trebuie uitate insa nici proprietatile antiinflamatoare ale florilor de caprifoi, o infuzie preparata din acestea putand ameliora durerile de cap, dar si afectiunile din sfera ORL, daca ceaiul se foloseste pentru gargara.

Trebuie amintit si faptul ca mastita si inflamatiile mamare pot fi diminuate daca se aplica cataplasme cu infuzie de caprifoi. In plus, s-a dovedit faptul ca aceasta planta-minune poate preveni aparitia cancerului de san.

Daca sistemul tau imunitar este slabit, din nou, poti apela la beneficiile caprifoiului. Pe langa faptul ca te poate feri de infectiile virale, infuzia de Mana Maicii Domnului poate fi consumata si pentru a trata unele simptome neplacute ale racelilor, cum ar fi febra, tusea si durerea in gat. La fel de bine se poate vindeca si cistita, consumand un astfel de ceai.

Afectiunile intestinale sunt si ele pe lista de boli ce pot fi tratate folosind acest remediu naturist. Se pare ca si germenii precum Salmonela isi gasesc nasul astfel, mai ales pentru Mana Maicii Domnului ajuta la eliminarea toxinelor si altor cauze care determina problemele intestinale.

Nu in ultimul rand, trebuie sa stii ca uleiul extras din florile de caprifoi este un ingredient folosit si in industria cosmetica. Substantele continute de planta lupta impotriva imbatranirii premature si contribuie la redarea luminozitatii si a prospetimii tenului.

Iata ca acum a sosit momentl sa iti dam si cateva detalii privitoare la reteta dupa care se prepara infuzia de flori de caprifoi. Astfel, tot ce trebuie sa faci este sa strangi bobocii plantelor si sa ii lasi la uscat, intr-un loc bine aerisit si lipsit de umezeala. Atunci cand vrei sa prepari ceaiul, tot ce trebuie sa faci este sa folosesti doua lingurite de planta la o cana de apa clocotita. Consuma doua sau trei cani pe zi. 

Atentie! Femeile insarcinate, cele care alapteaza si persoanele care sufera de boli gastrice trebuie sa evite consumul de ceai de caprifoi.

Asadar, caprifoiul nu este numai o planta decorativa, ci si una care te poate ajuta sa scapi de neplacerile cauzate de unele afectiuni.

Descopera aici si ce beneficii are salata de papadie!

Articolul urmator
Glutation: beneficii și mod de administrare
Glutation: beneficii și mod de administrare
Test de frumusete: ce tip de frumusete ai
Incepe quiz
Test de frumusete: ce tip de frumusete ai

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (21)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.