Ce ceai sa bei pentru scaderea tensiunii: cele mai bune 10 plante

Ce ceai sa bei pentru scaderea tensiunii: cele mai bune 10 plante

Diana Solomon

Tensiunea arteriala reprezinta presiunea pe care sangele o executa pe peretele arterelor. Aceasta se schimba in functie de viteza cu care inima bate si este afectat atat de planul fizic, cat si de cel psihologic. Tensiunea se masoara in milimetri coloana de mercur (mmHg), iar media pentru o valoare normala este situata intre 120/80 mmHg si 139/89 mmHg. Daca ai constatat in urma utilizarii tensiometrului ca ai tensiunea marita, iti recomandam urmatoarele plante pentru infuzii si ceaiuri.

Cele mai bune 10 plante pentru scaderea tensiunii

 

1. Paducelul
Fie ca este vorba despre tincutura obtinuta prin macerarei plantei, fie ca este vorba de ceai, sau pulbere, paducelul se numara printre plantele care ajuta in caz de hipertensiune. Tinctura de paducel este recomandata in tratamentul pe termen lung, pana in trei luni si la cateva saptamani se face o pauza, la recomandarea medicului care supravegheaza acest regim.

2. Vascul
De regula, vascul se recomanda in cazul tensiune arteriale crescuta, sub forma de pulbere, cate doua lingurite pe zi. Acesta poate fi gasit atat in farmacii, cat si in magazinele de tip plafar. De altfel, planta poate fi utilizata si in prepararea ceaiului , iar foarte des este intalnita in mixuri de plante recomandate in infuziile contra hipertensiunii.

3. Usturoiul
Usturoiul este unul dintre aliatii recomandati in cazul in care doresti scaderea tensiunii. Specialistii recomanda suplimentele alimentare cu praf de usturoi sau chiar consmul acestuia in stare pura. De asemenea, ustoiul mai poate fi utilizat sub forma de tinctura sau suc (se amesteca 10 picaturi de suc de usturoi cu apa sau ceai) pe o perioada de o luna.

4. Talpa gastei
Talpa gastei dimnueaza tensiunea arteriala daca se consuma o infuzie din trei linguri de planta la o cana cu apa. De regula, se recomanda in jur de patru linguri pe zi din acest ceai.

5. Nucul
Se utilizeaza o lingurita de frunze de nuc uscate si sfaramate la o cana de apa. Infuzia se face pentru 5-10 minute, iar ceaiul se consuma de cel putin doua ori pe zi, cu jumatate de ora inainte de mesele principale. Nucul, pe langa beneficiile aduse in tratamentul celor care au hipertensiune, este si un potential depurativ, adjuvant in diaree sau alte tulburari digestive.

6. Roinita
Alaturi de valeriana, ceaiul de roinita se utilizeaza in hipertensiunea pe baza de stres sau nervozitate. Aceasta, pe langa faptul ca ajuta la scaderea presiunii din artere, are actiune sedativa. De aemenea, roinita este deseori intalnita in ceaiurile impotrivia tensiunii ce sunt alcatuite din mixuri de plante.

7. Valeriana
O planta care ajuta la calmare si linistire, aceasta se utilizeaza in infuzii de ceai, dar intra si in alcatuirea comprimatelor recomandate in cazuri de agitatie sau neliniste. 

8. Gink-biloba
Aceasta planta-minune, utilizata de mii de ani, are un rol deosebit de important si in scaderea tensiunii. Se administreaza fie sub forma de ceai, fie sub forma de capsule. Este recomandata pentru imbunatatirea circulatiei si se consuma o cana de infuzie de plante pe zi.

9. Coada-calului
Se recomanda pulberea de coada-calului pentru a aduce valorile tensiunii in parametri obisnuiti. Aceasta poate fi facuta si acasa, prin macinarea plantei in rasnita de cafea. Se consuma in medie doua-trei lingurite de pulbere, inainte de mesele principale.

10. Macesele
Bioflavonoidele, dar si vitamina C si complexul de B-uri din macese contribuie la reducerea hipertensiunii. Se recomanda un tratament de o luna, cu pulbere de macese, obtinut prin macinarea fructelor uscate.
De asemenea, ceaiul din macese este si el util in scaderea tensiunii arteriale, fiind utilizat totodata in insomnii, astenii si reda, gratie vitamine F din compozitia sa, elasticitatea venelor.

Prin urmare, exista numeroase alternative sanatoase la clasicele pastile, care contribuie la scaderea tensiunii. Poti consuma una dintre plantele de mai sus pentru o tensiune care sa se incadreze in valorile normale.

Tu ce ceai obisnuiesti sa consumi pentru a echilibra presiunea arteriala?

Articolul urmator
Ceai de trandafir: beneficii și mod de preparare
Ceai de trandafir: beneficii și mod de preparare
Tu stii ce apa bei?
Incepe quiz
Tu stii ce apa bei?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (17)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.