Ceai expectorant si alte remedii pentru tuse

Ceai expectorant si alte remedii pentru tuse

Andreea Gluh, redactor

Iarna este in toi, iar raceala este afectiunea de sezon cu care se confrunta o multime de persoane. Tusea este unul dintre simptomele tipice, iar atunci cand medicamentele nu sunt o optiune din punctul tau de vedere, trebuie sa gasesti alte metode pentru a rezolva problema. De aceea, noi iti vom spune care sunt ceaiurile, dar si celelelalte remedii care iti pot veni in ajutor.

Iata ce trebuie sa stii despre ceaiul expectorant si despre siropurile pentru tusea productiva!

Cum scapi de tusea productiva

Pe langa clasicele ceaiuri de tei ori de cimbru, poti trece pe lista ta de plante cu rol expectorant si ulmul alunecos (Ulmus rubra).  Prepara o infuzie din doua lingurite de scoarta de ulm la 250 ml de apa clocotita. Lasa totul acoperit vreme de 10-15 minute, apoi ia cate o lingurita din potiunea obtinuta la fiecare jumatate de ora.

Si ceaiul de ghimbir te va scapa de tusea productiva! Tot ce trebuie sa faci este sa dai pe razatoare o bucatica de rizom de ghimbir si sa prepari din aceasta materie prima o infuzie, prin adaugarea a 250 ml de apa fiarta. Lasa mixul acoperit timp de 10 minute, apoi strecoara ceaiul, adauga o lingura de miere si cateva picaturi de lamaie si savureaza-l.

Poti bea pana la doua cani de ceai expectorant de ghimbir pe zi. Atentie, insa! Daca iti administrezi antiinflamatoare pentru a ameliora simptomele racelii, este indicat sa eviti consumul de ceai de ghimbir, deoarece pot aparea efecte nedorite, cum ar fi hemoragiile.

Un remediu pentru tuse aflat la indemana oricui este mierea cu scortisoara. Tot ce trebuie sa faci este sa amesteci un sfert de lingurita de scortisoara cu o lingura de miere. Acest mix delicios trebuie consumat ori de doua-trei ori pe zi, iar actiunea sa se bazeaza pe faptul ca cele doua ingrediente au proprietati antibiotice si bacteriostatice.

Nu in ultimul rand, tusea productiva poate fi combatuta cu ajutorul unei ridichii negre. Nu este vorba despre o salata, ci despre un sirop pe care il poti obtine decupand partea superioara a ridichii, acolo unde cresc de obicei frunzele. In orificiul obtinut trebuie sa pui doua linguri de zahar brun si apoi sa tii radacinoasa la cuptor vreme de doua-trei ore, pana cand zaharul se transforma intr-un sirop care contine si principiile active ale ridichii. Consuma cate o lingurita din el ori de cate ori simti nevoia. Pentru ca tratamentul sa aiba rezultatul dorit, el trebuie respectat vreme de cel putin trei zile.

O alta varianta a acestui tratament consta in inlocuirea zaharului brun cu mierea. De aceasta data, ridichia nu se mai coace in cuptor, ci se asaza langa o sursa de caldura vreme de doua-trei ore, pana cand se obtine sucul dorit.

Acum ca ai descoperit tipurile de ceai expectorant si remediile homemade pentru tusea productiva, iti propunem sa incerci sa prepari si un sirop pentru tuse, a carui reteta o poti afla de aici.  

Articolul urmator
Doctorul Vlad Ciurea recomandă cel mai bun ceai pentru un creier sănătos
Doctorul Vlad Ciurea recomandă cel mai bun ceai pentru un creier sănătos
Cum vad barbatii prietenia ta cu alte femei?
Incepe quiz
Cum vad barbatii prietenia ta cu alte femei?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (8)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.