Cele mai bune ceaiuri digestive

Cele mai bune ceaiuri digestive

Redactor Alexa Galgau

A bea un ceai este un tabiet pe cat de placut, pe atat de sanatos, practicat de oameni de mii de ani, atat in scop recreativ, cat si medicinal. Unii oameni considera consumul acestei licori o arta si o asociaza cu clasele din varful piramidei sociale.

Indiferent de scopul pentru care consumi ceaiul, un lucru este limpede: el este foarte sanatos, existand sortimente tamaduitoare pentru o paleta foarte vasta de boli.

Astazi iti vom prezenta care sunt cele mai bune ceaiuri digestive, care imbunatatesc tranzitul intestinal si iti dau o stare interioara de bine!

Sortimente de ceaiuri digestive

Ceai Chai

"Chai" este o metoda indiana de preparare a ceaiului cu condimente si lapte. Beneficiile acestui ceai se extind si asupra sistemului digestiv, datorita efectului cumulativ al ingredientelor. Ceaiul Chai poate sa contina ceai negru, verde sau oolong, alaturi de scortisoara, ghimbir, cardamom, piper negru sau alte condimente indiene renumite. Astfel, iti poti da seama ca beneficiile ceaiului sunt dublate de efectele terapeutice ale unor plante atat de sanatoase.

Ceai de menta

Daca ai fost la tara cand erai mica si ai avut probleme cu "burtica", cu siguranta bunica ti-a facut imediat o cana de ceai de menta. Acesta poate usura senzatia de balonare si combate diareea, dar si starea de greata. Pentru ca ajuta la relaxarea muschilor tractului intestinal, ceaiul de menta poate ameliora simptomele sindromului de colon iritabil. Pe langa ceai, care se recomanda a fi baut de doua-trei ori pe zi, mai poate fi utilizat si extractul de menta pentru vindecarea afectiunilor digestive.

 

Ceai de sunatoare

Ceaiul de sunatoare este un alt leac babesc pentru problemele care tin de sistemul digestiv. In primul rand, substantele din acest ceai ajuta la cicatrizare, ceea ce inseamna ca este un bun tratament pentru gastrite si ulcer. Infuzia de sunatoare este recomandata si pentru cei cu hepatita si colecist inflamat, incurajand productia de secretie biliara. Vestea buna este ca sunatoarea ajuta la eliberarea de serotonina, ceea ce inseamna ca are un efect calmant asupra psihicului.

Citeste mai multe despre aceasta planta miraculoasa aici !

Ceai verde

Lista de beneficii ale ceaiului verde pare inepuizabila. Acesta este plin de antioxidanti si imbunatateste metabolismul, fiind un adevarat adjuvant in procesul de slabire, atata timp cat este baut cu masura. De asemenea, continutul de cofeina poate transforma ceaiul verde intr-un bun inlocuitor al cafelei, care nu prezinta nici pe departe aceleasi riscuri din punctul de vedere al tensiunii arteriale, ci dimpotriva. Catechinele, substante continute de aceasa bautura-minune, pot inhiba dezvoltarea bacteriei H. pylori, conform rezultatelor unui studiu realizat in 2011 publicate in Journal of Medicinal Food. Se pare ca daca lasi ceaiul verde sa se faca in apa fierbinte timp de cinci minute, are acest efect surprinzator. Nu acelasi lucru se intampla daca il lasi doar doua minute, conform studiului. Asadar, se pare ca ceaiul verde este un remediu la indemana oricui, asa ca nu ezita sa bei doua cani din aceasta licoare in fiecare zi.

 

Ceai negru kombucha

Aceasta este un soi de ceai negru fermentat, care ar putea fi un real ajutor pentru functia hepatica, conform specialistilor. El incurajeaza productia de bila, care ajuta digestia prin descompunerea lipidelor pentru a le pregati pentru actiunea enzimelor digestive. In plus, ceaiul kombucha protejeaza celulele ficatului de efectele nocive ale unor toxine. Un mare avantaj pe care il are fata de ceaiul negru obisnuit este faptul ca are in componenta molecule antioxidante suplimentare, mult mai eficiente decat cele obisnuite. Conform studiilor realizate pe animale, se pare ca ceaiul kombucha nu are efecte toxice asupra organismului, insa daca este baut in cantitati mari, poate duce la aparitia senzatiei de greata sau a durerii de cap.

Daca suferi de probleme digestive cronice sau pur si simplu ai o criza de stomac ori de bila in urma unui exces alimentar, ceaiurile digestive pot reprezenta un remediu eficient. Bineinteles, in cazul in care simptomele nu se amelioreaza, cel mai sigur este sa te consulti cu un medic, care iti poate indica un tratament corespunzator.

Articolul urmator
Cele mai periculoase alimente pentru ficat. Stai departe de ele!
Cele mai periculoase alimente pentru ficat. Stai departe de ele!
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari
Incepe quiz
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.