Cele mai bune ceaiuri pentru dureri de cap

Cele mai bune ceaiuri pentru dureri de cap

Redactor Alexa Galgau

Pentru femei, durerile de cap sunt o neplacere cat se poate de comuna, ceea ce nu inseamna ca sunt si usor de suportat. Menstruatia, schimbarile hormonale, stresul, odihna insuficienta si regimul necorespunzator sunt doar cateva dintre cauzele durerilor de cap, insa lista poate continua. Pentru ca nu poti sa iei o pastila de fiecare data cand ai o mica neplacere (si nici nu e recomandat sa o faci), uneori este mai bine sa incerci intai remedii naturiste, iar ceaiurile sunt printre cele mai populare leacuri pe care ni le-a dat mama natura.

Iata cateva dintre cele mai eficiente ceaiuri pentru tratarea durerilor de cap!

Ceaiuri care te scapa de durerea de cap

Ceaiul verde

Se pare ca nu prea exista afectiune pe care ceaiul verde sa nu o vindece, iar aceasta se datoreaza antioxidantilor puternici pe care ii contine. Acesta regleaza tensiunea arteriala si, desi are cofeina, nu iti afecteaza pulsul, dar iti imbunatateste circulatia sangelui, ceea ce il recomanda si ca inlocuitor perfect de cafea. Prezenta toxinelor in organism poate fi un alt motiv al migrenelor, iar ceaiul verde este un recunoscut tratament de detoxifiere. Este de ajuns sa bei combinatia pe care o propunem mai jos pentru a scapa de o durere de cap subita sau de o problema cronica!

Ingrediente:

- 1 cana de apa;

- 2 linguri de ceai verde;

- 2 linguri de frunze de menta.

Atunci cand iti faci ceai verde, tine minte ca apa nu trebuie sa treaca de 70-80 de grade Celsius atunci cand o incalzesti. Daca fierbi frunzele, isi pierd proprietatile, asa ca tine cont de acest sfat. Asadar, incalzeste apa, adauga plantele si lasa-le la infuzat timp de 5-10 minute, acoperind vasul pentru a nu lasa uleiurile volatile sa se evapore. Strecoara ceaiul si savureaza-l. Vei observa cum se diminueaza durerea de cap in mai putin de 30 de minute. 

 

Ceaiul de ghimbir, rooibos si lamaie

Ghimbirul este o radacina recunoscuta ca leac pentru migrene, printre altele. Daca durerea de cap este insotita si de greata, te vei bucura sa auzi ca aceasta planta este un antivomitiv eficient. Daca ai probleme cu stomacul, nu iti face probleme, pentru ca iuteala ghimbirului nu iti va crea neplaceri, mai ales daca o consumi in cantitatea recomandata. Rooibosul este un ceai bogat in magneziu, minerala care adesea este recomandata in cazul migrenelor cronice sau in preventia durerilor de cap. 

Ingrediente:

-  2 cani de apa;

- un cubulet de 2.5 cm de ghimbir curatat de coaja si dat pe razatoare sau taiat felii;

- 1-2 felii de lamaie;

- 2 linguri de ceai de rooibos.

Amesteca ingredientele si lasa-le sa dea in clocot pe foc mare, apoi micsoreaza flacara si lasa totul sa fiarba inabusit timp de 10 minute. Lasa ceaiul la racit putin, strecoara-l si bea-l incet. Este ideal pentru o zi mohorata de toamna, alaturi de o carte buna si o muzica de suflet!

Ceai de spilcuta

Spilcuta, sau iarba fetei, cum se mai numeste in popor, este un remediu cunoscut pentru durerile de cap. Fierbe o cana de apa si toarn-o peste 1 lingura de spilcuta uscata, lasand-o la infuzat circa 30-60 de minute. Mai poti face si o combinatie de plante: ia cateva frunze de spilcuta proaspata si amestec-o cu o mana de flori de lavanda si de musetel, apoi prepara un ceai prin aceeasi metoda ca mai sus. Aceasta infuzie vindecatoare te va scapa de durerile de cap la fel de repede ca orice pastila din comert. 

Combinatie de plante pentru ceai anti migrene

Toate plantele de mai sus pot fi combinate pentru a crea un ceai impotriva durerilor de cap, atata timp cat stii cum sa le dozezi. 

Ingrediente:

- 4 masuri de flori de musetel;

- 2 masuri de spilcuta;

- 1 masura de floarea pasiunii;

- 1/4 masura de radacina de ghimbir.

Amesteca plantele mai sus mentionate, apoi foloseste un infuzor pentru a prepara ceaiul in cantitatea dorita (de exemplu, daca folosesti ca unitate de masura o lingurita, poti sa faci cam 500 ml de ceai). Acest ceai care te scapa de migrene este concentrat, dar foarte eficient. In plus, el poate fi tinut si pana la 6 luni intr-un loc racoros si intunecat. 

Tu ce alte ceaiuri pentru dureri de cap mai stii?

Articolul urmator
Este sau nu în regulă să mănânci cartofi încolțiți?
Este sau nu în regulă să mănânci cartofi încolțiți?
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari
Incepe quiz
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.5 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.