Poate că este un deliciu pentru multe dintre noi, dar carnea roşie este, în realitate, un aliment care interferează cu mirosul nostru natural, ademenitor. De ce? Pentru că este dificil de digerat, iar rămăşiţele care nu sunt procesate de organism putrezesc înainte de a fi eliminate, provocând o transpiraţie şi respiraţie urât mirositoare, dar şi gaze. Nicio fiinţă diafană nu vrea să audă de aşa ceva!
Poate că este un adevărat miracol pentru sănătate, dar nici carnea peştelui nu se dovedeşte a fi un parfum pentru organismul nostru. Mirosul specific, care ne inundă casa şi atunci când gătim, va rămâne în preajma noastră, urmând a fi emanat tot prin transpiraţie şi halenă. Vinovate pentru izul neplăcut sunt colina, o substanţă conţinută de peşte, benefică pentru memorie, dar care are o aromă puternică, specifică. De asemenea, ține cont că majoritata oamenilor nu pot metaboliza în mod corect carnea peştelui. Nu renunţa însă la acest superaliment, ci ai grijă doar să îi reduci consumul înainte de o întâlnire cu scântei.
Mâncarea nesănătoasă (semipreparatele, fast-foodul) nu este doar dușmanul siluetei tale, dar şi al unei apariţii parfumate. Pe lângă faptul că aceste mâncăruri sunt greu de digerat, ele ridică şi nivelul colesterolului din sânge şi „putrezesc” în intestinele tale, provocând halena, transpiraţia urât mirositoare şi gazele.
Ştiai că transpiraţia este lipsită de miros? Problema intervine în momentul în care consumăm alimente care interferează cu mirosul nostru natural, denaturându-l. Cei mai periculoşi inamici ai săi? Ceapa şi usturoiul! Aroma lor poate să reziste în sistemul digestiv până la 48 de ore, din cauza sulfului care este eliberat prin plămâni în respiraţie sau prin pori prin transpiraţie. Însă nu renunţa cu totul la condimente: pătrunjelul, scorţişoara, tămâia, menta, cardamomul şi rozmarinul trebuie să se afle pe lista ta de cumpărături, dacă vrei să miroşi ca o adevărată prinţesă.
Cu siguranţă ţi s-a întâmplat şi ţie: eşti însetată şi te răcoreşti cu o gură mare de Cola, sperând să îţi astâmperi setea, dar ajungi să elimini gazele... pe o cale nedorită. Se pare că efectele urât mirositoare ale compoziţiei carbogazoase a băuturilor acidulate sunt acutizate atunci când le consumi cu paiul, deoarece îţi vei construi un adevărat depozit în stomac, clădindu-l încet, încet.
Reputaţia lactatelor a variat în ultima perioadă, de la aliment care provoacă intoleranţă până la adevărat miracol pentru sănătatea ta. Adevărul este, ca întotdeauna, undeva la mijloc! Cert este că lactatele îţi pot imprima o amprentă olfactivă deloc plăcută, din cauza conţinutului ridicat de proteine, bogate în sulf, despre care am stabilit deja că îţi alterează mirosul.
De ce crezi că, după o noapte de distracţie, nici măcar tu nu te mai poţi suporta? Pe lângă faptul că este periculos pentru dieta şi pentru sănătatea ta, alcoolul este metabolizat în acid acetic, care îţi va imprima un miros neplăcut. Acum înţelegi de ce puburile nu sunt cel mai frumos parfumate locuri din lume.
Broccoli, conopidă, varză de Bruxelles: numai alimente pe care medicii ni le recomandă cu căldură. Cu toate acestea, deşi bogate în potasiu şi pline de antioxidanţi, cruciferele conţin şi mult blamatul sulf şi te vor determina să îţi priveşti cu disperare antiperspirantul, care nu te mai ajută.