Tinctura de leurda: beneficii si preparare

Tinctura de leurda: beneficii si preparare

Viorica Ghinea, redactor

Leurda, planta denumita si usturoi salbatic datorita mirosului ei, este una dintre cele mai bune remedii naturiste. Cum primavara este sezonul ei, profita de moment pentru a prepara tinctura de leurda, o solutie pe baza de alcool care face minuni pentru sanatate.

Descopera, in continuare, care sunt beneficiile tincturii de leurda si cum o poti prepara singura!

Beneficiile tincturii de leurda

Din pacate, nu multe persoane cunosc proprietatile terapeutice ale tincturii de leurda, avand in vedere ca planta este folosita mai mult in domeniul culinar, insa nu este niciodata prea tarziu sa le descopere.

leurda

Iata de ce ar trebui sa urmezi o cura cu acest remediu naturist!

- intareste peretii vaselor de sange;

- mentine tensiunea arteriala in limite normale;

- detoxifica corpul;

- favorizeaza eliminarea lichidului acumulat in exces in tesuturi;

- intareste sistemul imunitar;

- imbunatateste sistemul digestiv;

- are efecte benefice in caz de reumatism;

- este un adjuvant de incredere in caz de infectii urinare si renale;

- elimina neplacerile provocate de candida si de micoza vaginala;

- trateaza micoza unghiei;

- scade riscul de formare a cancerului.

Cum prepari tinctura de leurda

 Tinctura de leurda se prepara din frunze proaspete. Ai nevoie de 100 g de frunze si 300 ml de alcool. Inainte de a le combina cu bautura, spala-le bine si toaca-le marunt. Dupa ce le-ai pregatit, pune-le intr-un borcan, apoi toarna peste ele alcoolul de 40-50 de grade. Alege un recipient care se inchide ermetic si depoziteaza-l intr-un loc intunecat. Tine preparatul la macerat timp de doua saptamani, timp in care este bine sa il mai agiti. Dupa aceea, strecoara tinctura de leurda obtinuta in alt recipient, indepartand frunzele maruntite.  tinctura de leurda

Administrarea tincturii de leurda

Pentru a profita de toate beneficiile pe care ti le ofera acest remediu naturist, este indicat sa urmezi o cura. Adauga o lingurita de tinctura intr-o cantitate mica de apa, de 3-4 ori pe zi. In functie de problema de sanatate pe care o ai, urmeaza acest tratament intre 1-3 luni. Spre exemplu, daca esti racita, administreaza tinctura timp de o saptamana, dupa care continua tratamentul cu ea pentru a-ti intari sistemul imunitar si a preveni instalarea altor afectiuni de acest tip. Daca suferi de afectiuni de inima ori ai probleme cu tensiunea sangelui, urmeaza o cura intre 4-6 saptamani. In caz de infectii urinale si renale se recomanda administrarea tincturii timp de 2-3 saptamani. Afectiunile cronice necesita o cura de cateva luni, insa cu o pauza de 10-12 zile dupa prima luna.  

Contraindicatii: Tinctura de leurda nu este recomandata pe perioada alaptarii, in caz de gastrita hiperacida, dispepsie si colita.

Tinctura de leurda este unul dintre cele mai bune remedii naturiste, avand in vedere ca are o multime de beneficii incredibile pentru corp. Urmeaza si tu o cura cu acest remediu si vei simti efectele ei inca din primele zile.

Articolul urmator
Ceai de coriandru: beneficii și mod de preparare
Ceai de coriandru: beneficii și mod de preparare

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (22)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.