Trei simptome care sugerează că ai nevoie de lacrimi artificiale

Trei simptome care sugerează că ai nevoie de lacrimi artificiale

Cristina Babii

Sindromul „ochiului uscat” este cel mai adesea tratat cu lacrimi artificiale și se manifestă printr-o serie de simptome pe care nu ar trebui să le neglijezi. De regulă, persoanele afectate amână vizita la medic fără vreun temei real. Scuze precum „sunt prea obosită, cred că de asta am ochii iritați” sau „probabil m-a tras curentul și de asta am ochii sensibili la atingere” îți pot pune sănătatea în pericol.

Noi îți prezentăm o listă cu cele mai frecvente simptome care ar trebui să te pună pe gânduri și pe fugă. Direct la medicul oftalmolog, firește, care va ști dacă ai nevoie de lacrimi artificiale sau nu. Iată care sunt aceste simptome ce nu trebuie neglijate!

Cum îți dai seama că ai nevoie de lacrimi artificiale

Nu suporți lumina puternică

Lacrimi artificiale_2

Ochii tăi sunt deranjați atunci când îi îndrepți spre o sursă puternică de lumină? Dacă ai tendința să ți-i aperi cu dosul palmei sau să îi închizi nervos, înseamnă că sunt sensibili la lumină. Evită să îi mai supui unor astfel de surse care îi deranjează. Îndepărtează-te cât poți de mult de monitorul calculatorului, poartă constant ochelari de soare și fă din dormitorul tău un spațiu cu lumină potrivită (atașează draperii la geamuri, dacă nu ai încă). Firește, sensibilitatea la lumină nu se traduce de fiecare dată prin sindromul „ochiului uscat” (keratocojunctivită). Dacă aceasta crește în intensitate sau observi că ai ochii din ce în ce mai obosiți și roșii, prezintă-te la medic cât mai repede! Citește mai multe despre această afecțiune a ochilor aici.

Ai senzația de „nisip sub pleoape” 

Lacrimi artificiale_3

Știi momentul acela în care ești la mare și o rafală de vânt îți flutură nisipul în ochi? Dacă ai senzația aceasta deranjantă de usturime din ce în ce mai des, aparent fără motiv, atunci cel mai probabil nu va trece de la sine. Ai putea avea nevoie de lacrimi artificiale, dar asta va putea stabili cu exactitate doar un medic specialist. Nu mai amâna și fă-ți o programare la oftalmolog.

Simți nevoia constantă să îți scarpini pleoapele

 Lacrimi artificiale_4

Senzația de mâncărime la nivelul ochilor poate fi extrem de deranjantă și, firește, dacă scarpini zona afectată, nu faci decât să înrăutățești lucrurile. Totuși, ea poate fi explicată printr-o cantitate insuficientă de secreții lacrimale pe care glandele le secretă, așa încât suprafața ochilor devine uscată, nu mai beneficiază de protecție și devine vulnerabilă în fața multor infecții. Așa s-ar traduce keratoconjunctivita, care este tratată deseori cu lacrimi artificiale. Dacă nu i se acordă atenția cuvenită, afecțiunea poate degenera și poate produce inclusiv leziuni la nivelul corneei.

Așadar, ai putea avea nevoie de lacrimi artificiale dacă îți simți ochii mai obosiți, ai senzația de praf sub pleoape, de mâncărime, sunt iritați și nu suportă lumina puternică. În cazurile mai avansate apar și dificultăți de concentrare și vederea devine încețoșată. Contactează repede un medic care va ști exact ce tip de lacrimi artificiale trebuie să folosești și pe ce perioadă.

Tu ai avut vreodată nevoie de lacrimi artificiale?

Surse foto: lasikofnv.com, thecoast.net.nz, stylishwalks.com, optometrist,com

Articolul urmator
Alergie la antibiotic: cauze și simptome
Alergie la antibiotic: cauze și simptome
De ce tip de prieteni ai nevoie?
Incepe quiz
De ce tip de prieteni ai nevoie?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.