Alertă de vreme rea! Cod galben de vânt și ninsori în aproape toată țara

Alertă de vreme rea! Cod galben de vânt și ninsori în aproape toată țara

Redactor Divahair.ro

UPDATE 15 aprilie - o nouă atenționare de cod galben pentru vânt puternic a fost emisă cu puțin timp în urmă. Aceasta intră în vigoare de marți seara și va acoperi 19 județe din România. Mai exact, potrivit meteorologilor, în intervalul 14 aprilie, ora 21:00 – 15 aprilie, ora 6:00, în județe din Dobrogea, sudul Moldovei și în jumătatea estică a Munteniei, vântul va sufla cu viteze în general de 55 – 75 km/h, iar în Carpații Meridionali și de Curbură, în special în zonele înalte, rafalele vor depăși 80 – 100 km/h, spulberând zăpada.

Totodată, în regiunile vestice, nordice și centrale se vor înregistra temperaturi minime predominant negative, astfel că pe arii relativ extinse se va semnala bruma și local și înghețul.

Județele care se vor afla sub atenționare Cod galben sunt: Tulcea, Constanța, Galați, Brăila, Ialomița, Călărași, Vrancea, Buzău, Covasna, Prahova, Brașov, Dâmbovița, Argeș, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Hunedoara, Mehedinți și Caras-Severin.

Temperaturile sunt în scădere, începând cu marți dimineață, potivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), care a emis avertizări de cod galben de vânt puternic în aproape toată ţara. Potrivit meteorologilor, la munte va ninge.

Citeste si: Raed Arafat: "Chiar dacă ne vom relaxa, relaxarea va fi tot cu măsuri"

Codul galben emis de meteorologi este valabil începând de marţi, între orele 6.00 - 21.00, și anunță intensificări ale vântului şi predominant ninsori la munte.

harta romaniei

Se înregistrează intensificări ale vântului cu viteze în general de 55...70 kilometri pe oră în Banat şi Crişana, apoi treptat şi în cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul Munteniei, Oltenia, iar din orele amiezii şi în Moldova, Dobrogea şi estul Munteniei.

Și la munte vântul va avea intensificări, unde vor cădea precipitaţii mixte, iar în zona înaltă vor predomina ninsorile şi rafalele vor depăşi 70...90 kilometri pe oră. În nordul Carpaţilor Orientali şi mai ales pe creste, în restul masivelor montane se va depune strat nou de zăpadă, potrivit meteorologilor.

Un alt cod galben emis de ANM este valabil de la ora 21.00 şi până miercuri, la ora 6.00. Acesta anunță tot vânt puternic, în Dobrogea, sudul Moldovei şi în jumătatea estică a Munteniei vor fi intensificări cu viteze de 55...75 kilometri pe oră.

În Carpaţii Meridionali şi de Curbură, în special în zona înaltă, rafalele vor depăşi 80...100 kilometri pe oră, spulberând zăpada.

Te-ar mai putea interesa:  O femeie a fost diagnosticată cu COVID-19, deși nu a mai ieșit din casă de 3 săptămâni. Cum a fost posibil

Veștile rele nu se opresc aici. În regiunile vestice, nordice şi centrale vor predomina temperaturi minime negative, astfel că pe arii relativ extinse se va semnala brumă şi local îngheţ la sol.

Articolul urmator
Un preot a anulat taxele la biserica în care slujește. „Acest fapt trebuie urmat de toți preoții din țară. Acolo unde este taxă, nu mai este har”
Un preot a anulat taxele la biserica în care slujește. „Acest fapt trebuie urmat de toți preoții din țară. Acolo unde este taxă, nu mai este har”
In ce tara ar trebui sa locuiesti?
Incepe quiz
In ce tara ar trebui sa locuiesti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.