Apel către românii care vor să se întoarcă acasă de Paște: "Mai bine să nu vină"

Apel către românii care vor să se întoarcă acasă de Paște: "Mai bine să nu vină"

Cristina Gherghina

Coronavirusul creează haos în România! În contextul coronavirusului, Prof. Dr. Adrian Streinu-Cercel face un apel către românii ce locuiesc în alte țări atinse de COVID-19 și care doresc să vină în România cu ocazia sărbătorilor pascale. Acesta îi îndeamnă să nu se întoarcă în țară dacă nu este absolut necesar. De asemenea, și Ministrul interimar al Sănătății, dr. Victor Costache, le recomandă limitarea deplasărilor. 

Astfel, Prof. Streinu-Cercel le transmite românilor care plănuiesc să se întoarcă în țară din zonele roșii ale UE faptul că ar putea fi izolați la domiciliu sau chiar puși în carantină. 

”Dacă nu au o nevoie anume să vină, să nu vină, dacă trebuie să vină în mod obligatoriu să ia în calcul că ar putea fi izolați la domiciliu. Dacă vin din anumite arii în ajun de Paște, s-ar putea să aibă o surpriză, în funcție de evoluția contextului epidemiologic, să fie puși în izolare la domiciliu sau chiar în carantină instituționalizată dacă vin din zone unde există în circulație acest virus. Deci, e văzând și făcând.

coronavirus Romania

Evident că dacă vor să vină acasă nu-i poți opri, dar s-ar putea să nu stea acasă cu cei dragi de Paște, ci să stea în în carantină sau în izolare la domiciliu, fără contact  cu cei din interior. Dacă cineva își imaginează că nu avem acces la toate datele se înșeală, nu mai e nimic secret în această lume,  în condiții speciale avem acces la toate datele, e o problemă de sănătate publică la nivel global,” ”, a declarat prof. dr. Adrian Streinu-Cercel la Medika Tv.

"Recomandarea noastră este să limităm deplasările”

Totodată, nici ministrul interimar al Sănătății nu vede cu ochi buni întoarcerea românilor din Italia. Victor Costache a dat câteva declarații miercuri, 11 martie, referitoare la planul românilor de veni în țară, deși există pericolul coronavirusului. 

”Este bine în această perioadă să înțelegem contextul în care ne aflăm și să ne limităm deplasările. Recomandăm să limităm deplasările, inclusiv … sigur că da, fiecare își ia propria hotărâre, dar recomandarea noastră este să limităm deplasările”, a transmis Victor Costache. 

Citește și Coronavirusul lovește și Hollywood-ul! Tom Hanks și soția sa, Rita, au fost testați pozitiv cu virusul periculos

Coronavirusul lovește România

La data de 12 martie au fost confirmate 49 de cazuri dintre care 21 sunt doar în București. Ultimele două cazuri sunt un bărbat și o femeie care au intrat în contact cu pacientul nr. 17, care a fost internat la Spitalul Dimitrie Geroda pe data de 5 martie. În acest moment, 1.450 de români se află în carantină.

Dintre cele 49 de cazuri confirmate, 7 pacienți s-au vindecat. 

Le reamintim tuturor să se informeze doar din surse sigure și credibile și să apeleze la linia TELVERDE (0800 800 358) pentru recomandări și alte informații. 

Surse foto: Youtube; Istock

Articolul urmator
Un bărbat din Ilfov a reușit să strângă peste 100.000 de euro prin metoda "Tinder Swindler". Cum își păcălea "victimele"
Un bărbat din Ilfov a reușit să strângă peste 100.000 de euro prin metoda "Tinder Swindler". Cum își păcălea "victimele"
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta
Incepe quiz
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.