Ce se întâmplă cu contul tău de Facebook dacă mori

Ce se întâmplă cu contul tău de Facebook dacă mori

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

Pagina ta de Facebook este locul în care împărtășești o bună parte din viața ta: mesaje cu prietenii, experiențe din călătorii, imaginile cele mai reușite din existența de zi cu zi, lucruri care îți plac și care îți displac, amintiri. Dar ce se întâmplă cu toate aceste informații atât de intime și de dragi atunci când nu mai ești? Doar gândindu-te la acest lucru, te simți neliniștit și te întrebi dacă ai făcut bine împărtășind atâtea despre tine.

cont facebook moarte

Politica Facebook pentru conturile persoanelor decedate

De curând, Facebook a anunțat că îți poți fixa în setările paginii tale un „contact de moștenire”, o persoană desemnată care poate posta un anunț funerar în cronologie, după moartea ta. Persoana de contact va avea un acces destul de larg la contul tău, chiar dacă nu va putea să se autentifice pe el în același timp cu tine sau să răspundă la mesaje în locul tău. Va putea, în schimb, să-ți actualizeze fotografia de copertă și cea de profil, să răspundă la solicitările de prietenie sau să arhiveze postările și fotografiile tale de pe Facebook.

Înainte, conturile de Facebook erau inactivate după anunțarea decesului unei persoane și se permitea doar „memorializarea” lor, în sensul în care acestea nu mai apar în căutări și notificări, ci sunt vizibile doar pentru prietenii utilizatorului, care pot posta mesaje de regret sau comentarii comemorative.

Cum desemnezi un „contact de moștenire”

Pentru a lăsa o persoană care să-ți administreze contul după moartea ta, mergi la Setări de securitate și dă clic pe „Legacy Contract”, unde poți selecta unul dintre prietenii de pe Facebook care să se ocupe de contul tău după ce nu vei mai fi. Ai și o opțiune prin care îi poți trimite un mesaj prestabilit de informare acestui prieten, dându-i detalii despre politica Facebook privind conturile persoanelor decedate. Altfel, persoana de contact va primi o notificare abia în momentul în care s-a anunțat moartea ta pe Facebook, iar contul tău a fost „memorializat”.

settings

Sursa foto: Pinterest

Politica Facebook a fost stabilită după ce familiile persoanelor decedate au spus că vor să descarce și să păstreze fotografiile celor dragi care nu mai sunt și să posteze anunțuri postmortem sau alte știri.

Într-un comunicat din partea Facebook se menționează: „Vorbind cu persoane care i-au pierdut pe cei apropiați, ne-am dat seama că putem face mai multe pentru a sprijini rudele și prietenii îndurerați și pe cei care doresc să decidă ce se întâmplă cu contul lor după moarte”.

Surse foto: iStock, Pinterest

Articolul urmator
Creațiile unui designer român în vârstă de 24 de ani au cucerit-o pe Beyonce: ”E incredibil că mi se întâmplă asta”
Creațiile unui designer român în vârstă de 24 de ani au cucerit-o pe Beyonce: ”E incredibil că mi se întâmplă asta”
Ce spune lista ta de prieteni de pe facebook despre tine?
Incepe quiz
Ce spune lista ta de prieteni de pe facebook despre tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.