Cei mai buni din Europa! Campionatul European de Securitate Cibernetică, câștigat de România!

Cei mai buni din Europa! Campionatul European de Securitate Cibernetică, câștigat de România!

Cristina Gherghina

Să mai auzim și lucruri de bine despre România! În urma Campionatului European de Securitate Cibernetică, echipa României a reușit să aducă primul loc, după ce s-a clasat consecutiv pe locul 2 în anul 2016, respectiv 2017. Medalia de argint și cea de bronz au fost câștigate de Italia, respect de echipa Austriei. 

Campionatul European de Securitate Cibernetică (ECSC 2019) a fost organizat în premieră în România, în perioada 9-11 octombrie, la Palatul Parlamentului din București, prin intermediul CERT-RO, ANSSI şi Centrul Naţional Cyberint din cadrul SRI, potrivit unui comunicat de presă.

tineri de Romania

Sursa foto: Facebook

Evenimentul a adus laolaltă aproximativ 200 de tineri sub 25 de ani, pasionați de cybersecurity, din 20 de țări, care au avut ocazia de a-și arăta abilitațile în următoarele domenii: securitate web şi mobilă, puzzle-uri crypto, inginerie inversă, forensic, programare, securitate Linux/Windows/macOS, securitate dispozitive mobile/IoT, escape room sau chiar public speaking.

De asemenea, tinerii au susținut prezentări în urma provocărilor primite în cadrul competiției, în fața unui juriu format din 5 experți în securitate cibernetică. 

Echipa României a fost formată din Robert Vulpe (căpitan), Robert Dobre, Dragoş Albăstroiu, Ioan Dragomir, Mihai Dăncăescu, Cristian Done, Matei Bădănoiu, Alexandru Top, Tudor Moga şi Mihai Cioată, tinerii care ne-au făcut mândri.

Mărețul eveniment a fost susținut de Orange, Bit Sentinel, certSIGN, Microsoft, CISCO, Palo Alto, eMAG, Clico, Cybertas, precum şi de partenerii media Agerpres şi Digi24.

Surse foto: Facebook

Articolul urmator
Premieră în 2023! Vezi cine este prima femeie transsexuală care a câștigat titlul de Miss Olanda
Premieră în 2023! Vezi cine este prima femeie transsexuală care a câștigat titlul de Miss Olanda
Ce vedeta din Romania esti?
Incepe quiz
Ce vedeta din Romania esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (8)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.