Cifre alarmante: Doar 60% dintre angajații din spitalele publice s-au vaccinat anti Covid-19

Cifre alarmante: Doar 60% dintre angajații din spitalele publice s-au vaccinat anti Covid-19

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Potrivit datelor transmise populației de către Federația Sanitas, doar 60% dintre angajații spitalelor publice din România sunt vaccinați împotriva Covid-19.

Așadar, 61,14% dintre persoanele care lucrează în domeniul Sănătății fie sunt vaccinate, fie au trecut prin boală în ultimele șase luni și au anticorpi, iar decizia personală de a se vaccina, poate fi amânată, în cazul lor, fără a pune alți oameni în pericol.

În cadrul acestui procentaj și a fost inclusă și categoria persoanelor care au contraindicații medicale la vaccinare, însă numărul din această secțiune este foarte mic, adică 0,01%. "Datele sunt valabile atât pentru personalul medical, cât și pentru personalul TESA și administrativ", spun reprezentanții Sanitas.

mai multi medici si asistente se plimba prin camera de garda a unui spital

Un procent de 39,86% dintre angajații în spitalele publice din România au decis să amâne, pentru moment, vaccinarea, datele fiind valabile la nivelul lunii iulie 2021.

"Evaluarea este realizată de Federația Sanitas pe baza datelor statistice colectate din spitalele publice din România. Eșantionul reprezentativ cuprinde atât instituțiile aflate în subordinea Ministerului Sănătății și a autorităților publice locale, cât și pe cele care funcționează în rețelele de instituții publice de sănătate aflate în subordinea altor ministere și autorități publice centrale (Transporturi, Justiție, MAI, SRI, Academia Română, etc.) La aceasta se adaugă datele primite de la DSP-uri, Servicii Județene de Ambulanță și Centre de Transfuzie Sanguină din întreaga țară", se arată în raport.

Medicii sunt vaccinați în proporție de 70%, în timp ce asistenții medicali în proporție de aproape 60%.

Citește și: Peste 800 de medici din România nu mai vor să profeseze în țară. "Nu pleacă din cauza banilor..."

"Doar 28,42% dintre medici sunt nevaccinați; 68,52% sunt vaccinați (fie cu schemă completă de vaccinare, fie doar cu prima doză); la aceștia se adaugă aproape 3 procente medici care au trecut prin boală în ultimele șase luni și au dezvoltat anticorpi, astfel că decizia privind vaccinarea mai poate fi amânată", a mai transmis Sanitas.

Surse articol: Digi24 / Adevărul / Libertatea.ro

Surse foto: IStock

Articolul urmator
O mireasă a murit la doar câteva ore de la rostirea jurămintelor. Soțul ei a ajuns în stare gravă la spital
O mireasă a murit la doar câteva ore de la rostirea jurămintelor. Soțul ei a ajuns în stare gravă la spital
Testul de geografie pe care îl trec doar 4% dintre oameni
Incepe quiz
Testul de geografie pe care îl trec doar 4% dintre oameni

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.