Clorochina, tratamentul anti-COVID-19, făcut celebru de Trump, are riscuri uriașe pentru această categorie de oameni

Clorochina, tratamentul anti-COVID-19, făcut celebru de Trump, are riscuri uriașe pentru această categorie de oameni

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

Două medicamente propuse pentru tratamentul COVID-19, clorochinina și hidroxiclorochinina sunt încă în studiu, în ciuda faptului că unele oficialități recomandă deja folosirea lor. În realitate, cele două substanțe nu au trecut testele clinice și se pare că au numeroase efecte secundare și riscuri pentru anumite categorii de persoane. 

Acest lucru nu l-a oprit pe președintele Americii, Donald Trump să insiste pe începerea tratamentelor pe bază de clorochinină, cât mai repede posibil. Trump a distribuit chiar, pe Twitter, un mesaj în care spune că o combinație între  hidroxiclorochină şi azitromicină poate fi secretul pentru tratamentul COVID-19 și ”o şansă reală de a fi unul dintre cele mai revoluţionare tratamente din istoria medicinii”.

 

Donald Trump

Clorochinina și hidroxiclorochinina nu sunt recomandate pentru bolnavii de inimă

Cu toate acestea, medicii nu sunt atât de optimiști și s-au arătat deja îngrijorați de efectele pe care clorochinina și hidroclorochinina le-ar putea avea asupra bolnavilor de inimă. 

Diverse țări, precum Brazilia, Franța sau Suedia au oprit deja producerea celor două substanțe sau au avertizat spitalele asupra riscurilor folosirii lor. Grupurile medicale americane au sesizat „potențiale implicații grave” pe care folosirea clorochininei și derivatului său le are asupra bolnavilor cu probleme cardiovasculare. 

 La spitalul ”Pasteur” din Nisa, medicii au oprit tratamentul unui pacient infectat cu COVID-19 cu hidroxiclorochinină, arătând că substanța are un ”risc major” pentru inimă. 

Cele două medicamente trebuie testate riguros, înainte de utilizare

Directorul Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase din Statele Unite (National Institute of Allergy and Infectious Diseases - NIAID), a respins afirmațiile lui Trump privind eficiența dovedită a clorochininei. arătând  că noua terapie trebuie mai întâi testată, pentru ca medicii să fie siguri de siguranţa şi eficacitatea ei.

"Clorochina, un medicament antimalaric, nu ar trebui să fie ingerat pentru a trata sau a preveni acest virus nou", au declarat reprezentanţii reţelei medicale Banner Health. 

Un bărbat din America a murit după ce a ingerat fosfat de clorochină, produs utilizat și pentru curățarea acvariilor. 

Surse foto: Istock, Pixabay

Articolul urmator
O femeie a câștigat peste 140 de milioane de dolari la loterie, dar a preferat să doneze sume uriașe decât să lase banii moștenire fiicelor ei
O femeie a câștigat peste 140 de milioane de dolari la loterie, dar a preferat să doneze sume uriașe decât să lase banii moștenire fiicelor ei
Ce barbat celebru este Valentine-ul tau?
Incepe quiz
Ce barbat celebru este Valentine-ul tau?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.