Concluziile șocante ale unui specialist israelian: "Virusul dispare, fie că luăm sau nu măsuri"

Concluziile șocante ale unui specialist israelian: "Virusul dispare, fie că luăm sau nu măsuri"

Cristina Gherghina

În timp ce toate țările iau diverse măsuri pentru a stopa pandemia de coronavirus, un expert israelian, pe nume Isaac Ben-Israel, susține că indiferent de eforturile pe care le facem, coronavirusul evoluează la fel și că după 70 de zile dispare, cu sau fără intervenții, potrivit evz.ro

Isaac Ben-Israel este un om de știință și şeful programului de studii de securitate la Universitatea Tel Aviv şi preşedintele Consiliului Naţional pentru Cercetare şi Dezvoltare. Potrivit analizei sale, coronavirusul atinge maximele la 40 de zile după ce apare în comunitate, urmând apoi să dispară rapid. 

pandemia de coronavirus

Citește și Un nou simptom a fost descoperit în rândul bolnavilor de Covid-19,mai ales la tineri și copii. Vezi despre ce este vorba!

Potrivit cercetărilor sale, graficul infecțiilor zilnice începe de la 30%, scade la 10% după șase săptămâni, iar o săptămână mai târziu, atinge un prag de doar 5%. 

Prof. univ. dr. Doina Azoicăi, președintele Societății Române de Epidemiologie, spune că este greu de spus dacă această teorie este adevărată. 

„Luând în considerare modelele care au existat vizavi de evoluția epidemiilor sau pandemiilor, într-adevăr, evoluția lor urmează un ciclu normal și să sperăm că și COVID-19 va urma un ciclu normal în care există o dispoziție gausiană a fenomenelor. E foarte greu de spus dacă dispariția acestei pandemii se va întâmpla în 70 de zile sau 90 de zile de la momentul instalării. Există niște reguli pentru ca această evoluție să fie cu o distribuție gaussiană.

Depinde de trei factori:

-rezistența naturală a populației, pe care o dobândește prin trecerea prin boală

-schimbarea condițiilor meteorologice

-aplicarea măsurilor de prevenție”.

COVID-19 nu va muri la căldură, a mai spus dr. Doina Azoicăi. „Își va mai scădea din agresivitate, din patogenitate și dispersia lui va fi mai limitată. E o mare diferență în ceea ce ne dorim și ceea ce se întâmplă cu acest coronavirus în realitate. Oamenii de știință au afirmat că temperaturile trebuie să fie foarte înalte ca să poată diminua agresivitatea acestui coronavirus”, a spus Doina Azoicăi, potrivit evz.ro.

Citește și: Anunț îngrijorător de la OMS: „Nu vă relaxați! Ce e mai rău abia urmează”

Din păcare, teoria omului de știință israelian nu poate fi confirmată sau nu pentru că nu există nici o țară care să nu fi luat măsuri împotriva coronavirusului. 

Surse foto: Istock

Articolul urmator
Cum a ajuns o fată moartă să fie cea mai sărutată fată din lume. Misterul creat în jurul decesului său încă intrigă toată planeta
Cum a ajuns o fată moartă să fie cea mai sărutată fată din lume. Misterul creat în jurul decesului său încă intrigă toată planeta
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta
Incepe quiz
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.4 (7)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.