Cum este vremea în prima săptămână de septembrie. Află când își intră toamna în drepturi

Cum este vremea în prima săptămână de septembrie. Află când își intră toamna în drepturi

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

UPDATE 4 septembrie.  La ora 10 dimineața a intrat în vigoare o atenționare emisă de Administrația Națională de Meteorologie: toamna își intră în drepturi brusc, vom avea parte de vreme rea în absolut toată țara. Avertizarea ANM este valabilă până la ora 22:00 a acestei zile.
Astfel, în intervalul menționat, în Carpații Meridionali și de Curbură, în sudul și sud-estul Transilvaniei, precum și în nordul Olteniei și al Munteniei va ploua, iar cantitățile de apa depășind 20 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp. Temporar vântul va avea intensificări în sudul și în sud-estul țării, cu viteze la rafală, în general, de 45...55 km/h.

Vremea se va răci mai accentuat în regiunile sudice, sud-estice și centrale. 

UPDATE 3 septembrie. 

Vești proaste de la meteorologi. Dacă azi avem și temperaturi de peste 35 de grade în marea majoritate a zonelor țării, de mâine se schimbă vremea radical. Temperaturile scad brusc, vom avea chiar și cu 10 grade mai puțin ca astăzi.
Acest lucru este valabil și pentru Capitală. După o zi de marți cu 35 de grade în termometre, ziua de miercuri aduce o maximă de 25 de grade și o schimbare radicală a vremii.
Conform ANM, cerul va fi mai mult senin în ziua de marţi, apoi se va înnora treptat. Vântul va sufla slab şi moderat, temperatura maximă se va situa în jurul a 35 de grade, iar cea minimă va fi de 19 - 20 grade, mai scăzută în zona preorăşenească, spre 17 grade.

Miercuri, între orele 9:00 - 23:00, vremea se va răci accentuat, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade. Vor fi înnorări şi, mai ales după-amiaza şi noaptea, temporar va ploua. Vântul va avea unele intensificări cu viteze, în general, în jurul a 45 km/h.

De asemenea, conform unei informări emise de ANM, miercuri, în intervalul orar 10:00 - 23:00, vremea se va răci în toată ţara, mai accentuat în regiunile sudice, sud-estice şi centrale, şi vor cădea cantităţi însemnate de apă. În Carpaţii Meridionali şi de Curbură, în sudul şi sud-estul Transilvaniei, precum şi în nordul Olteniei şi al Munteniei va ploua, iar cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp şi pe arii restrânse 40-50 l/mp. Temporar, vântul va avea intensificări în sudul şi în sud-estul ţării, cu viteze la rafală, în general, de 45-55 km/h.

xxx

Deși calendaristic vara s-a încheiat, în termometre lucrurile stau altfel. Cel puțin în prima săptămână a lui septembrie. Potrivit meteorologilor, vremea în săptămâna 2-8 septembrie se va menține caniculară.

În ciuda faptului că nopțile anunță deja schimbarea anotimpului, fiind pe timp ce trece tot mai reci, în timpul zilei vara este încă la putere.
Abia de miercuri, temperaturile încep să mai scadă uşor, iar tot atunci își fac apariția și ploile.

Primele două zile ale săptămânii vor aduce o vreme călduroasă în cea mai mare parte a țării, asta înseamna valori de peste 30 de grade. Vom atinge 35-36 de grade, valori măsurate la umbră, dupa orele amiezii.

Miercuri se mai răcorește un pic. Va pătrunde un aer mai rece din Europa. Maximele vor porni de la valori de 21-23 de grade în depresiuni pentru jumătatea de sud-vest a țării. a fi o vreme destul de însorită. Atragem atenția asupra a ceea ce se va întâmpla de marți după-amiaza. Vor fi averse torențiale în zonele de deal și de munte. spre finalul săptămânii, temperaturile vor creşte din nou şi vor fi mai ridicate decât cele obişnuite pentru această dată.

Surse foto: Pixabay, istock

Articolul urmator
Maria, o tânără din Sibiu, care își împarte timpul între meseria de profesor și cea de ciobăniță, demonstrează că munca este cu adevărat „brățară de aur”
Maria, o tânără din Sibiu, care își împarte timpul între meseria de profesor și cea de ciobăniță, demonstrează că munca este cu adevărat „brățară de aur”
Cum te percep barbatii dupa prima intalnire?
Incepe quiz
Cum te percep barbatii dupa prima intalnire?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.