Cum va fi vremea în vacanța de Crăciun și Revelion în România

Cum va fi vremea în vacanța de Crăciun și Revelion în România

Ramona Jurubita

Dacă luna noiembrie a fost destul de călduroasă și a părut mai degrabă o lună de primăvară decât de toamnă, trebuie să știi că acum vremea de iarnă și-a intrat în drepturi și avem temperaturi normale pentru luna decembrie și pentru perioada sărbătorilor. Momentan nu s-au anunțat fenomene meteo anormale, iar prognoza pentru această perioadă a anului arată destul de bine.

Meteorologii au comunicat starea vremii pentru ultimele zile ale anului 2021. Până la jumătatea lunii decembrie va fi puțin mai cald decât este normal pentru această perioadă și vom avea parte de câteva episoade de ploaie, apoi temperaturile vor scădea treptat, dar nu vor ajunge sub pragul normal perioadei calendaristice în care ne aflăm. Este vorba despre temperaturi normale de început de iarnă și ne vom petrece sărbătorile fără ger în zonele mai joase. În schimb, cei de la munte vor avea parte de zăpadă și în cazul lor, termometrele vor indica gradele cu minus.

Peisaj de iarnă cu zăpadă

Vezi mai jos prognoza detaliată pentru fiecare săptămână rămasă din decembrie 2021:

Săptămâna 6 – 13 decembrie
Temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă, iar ploile se diminuează treptat spre sfârșitul săptămânii. În zonele înalte zăpada se va așeza pe crestele înalte, iar în zonele joase de câmpie soarele își va face apariția timid. În Transilvania vom avea o maximă de 4 °C, în Muntenia și Oltenia vor fi maxime cuprinse între 7°C și 10 °C, iar în restul țării între 2°C și 5°C.

Săptămâna 13 – 20 decembrie
Ploile vor reveni în această săptămână, chiar dacă temperaturile vor crește considerabil. Perioada precedentă Crăciunului va fi una cu precipitații abundente, dar fără temperaturi negative, exceptând zolene de munte unde aversele vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare.

Săptămâna 20 – 27 decembrie
În zonele montane, temperaturile vor scădea brusc de Crăciun, dar în restul teritoriului vom avea parte de o vreme normală pentru această perioadă. Nivelul de precipitații va fi scăzut în toată țara, iar ploile și ninsorile își vor face apariția doar în câteva zone mai înalte.

27 decembrie – 3 ianuarie
Trecerea spre noul an se va face cu temperaturi sub pragul înghețului în zonele montane și cu precipitații moderate, în timp ce la deal și câmpie termometrele vor indica grade cu minus doar pe timpul nopții. Nivelul precipitațiilor va fi normal pentru această perioadă a anului.

Acum că știi cum va fi vremea, poți să planifici activitățile pentru sărbătorile de iarnă fără să întâmpini situații neprevăzute cauzate de fenomenele meteo. 

Citește și: 7 idei pentru un Crăciun fericit în pandemie

Surse articol: MeteoromaniaAntena3Digi24

Surse foto: Pexels

Articolul urmator
Se întâmplă în România, nu în Dubai! Unde poți bea o cafea la prețul de 60 de lei
Se întâmplă în România, nu în Dubai! Unde poți bea o cafea la prețul de 60 de lei
Ce vedeta din Romania esti?
Incepe quiz
Ce vedeta din Romania esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (6)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.