Cutremur cu magnitudinea de 3,3 grade pe scara Richter, în Vrancea

Cutremur cu magnitudinea de 3,3 grade pe scara Richter, în Vrancea

Redactor Divahair.ro

UPDATE 28 APRILIE -  Un cutremur cu magnitudinea 3,2 s-a produs marţi, la ora locală 5:58, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP). Seismul a avut loc la o adâncime de 115 de kilometri în apropierea următoarelor oraşe: 65 kilometri est de Braşov, 75 km nord-est de Ploieşti, 117 km sud de Bacău, 125 km vest de Brăila, 127 km vest de Galaţi şi 128 km nord de Bucureşti.

UPDATE 22 APRILIE - Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a anunțat un nou seism în România, în această dimineață. Conform datelor, cutremurul de miercuri dimineață din România s-a produs la ora 07:57 în judeșul Buzău și a avut o magnitudine de 3,2 grade pe scara Richter.

Seismul a avut loc la o adâncime de 127 de kilometri în apropierea următoarelor oraşe: 76 km nord-est de Ploieşti, 78 km est de Braşov, 112 km vest de Brăila, 114 km vest de Galaţi, 121 km sud de Bacău şi 124 km nord de Bucureşti.

UPDATE 1 aprilie: Un cutremur cu magnitudinea 3,2 s-a produs miercuri dimineaţa, la ora 6:16, în zona seismică Vrancea, la o adâncime de 70 de kilometri. Seismul s-a produs la 73 de kilometri est de Braşov, 95 de kilometri nord-est de Ploieşti, 98 kilometri sud de Bacău, 121 kilometri vest de Galaţi, 123 kilometri nord-vest de Brăila şi 147 kilometri nord de Bucureşti.

Seismul este al treilea în această săptămână, după un cutremur de 2,2 produs luni, în Oltenia, la o adâncime de 7 km, și un alt seism de 2 produs marți, în Mureș, la o adâncime de 19 km. Cel mai semnificativ seism din acest an s-a produs în data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 de kilometri, şi a avut o magnitudine de 5,2 pe Richter. Cutremurul a fost resimţit şi la Bucureşti.

xxx

Vrancea a fost zguduită miercuri dimineața de un seism care a înregistrat 3,3 pe scara Richter, laora 7.43, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţionalpentru Fizica Pământului.

Cutremurul s-a produs la o adâncime de 33 kilometri şi s-a resimţit în apropierea oraşelor Bacău, Braşov, Galaţi, Brăila, Ploieşti şi la 159 km nordul Bucureştiului.

Până acum, în martie, au avut loc în România 19 cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4,4 pe scara Richter.

În acest an, cel mai puternic seism, cu magnitudinea de 5,2 pe Richter, a avut loc pe 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 km, cutremur care s-a simţit şi la Bucureşti.

Articolul urmator
În tragedia de la Călimănești și-a pierdut viața un tânăr abia căsătorit, care urma să devină tată
În tragedia de la Călimănești și-a pierdut viața un tânăr abia căsătorit, care urma să devină tată
Cati copii vei avea?
Incepe quiz
Cati copii vei avea?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.3 (10)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.