Declarația care a șocat mapamondul: Matrix există! Un hacker celebru susține că are dovada

Declarația care a șocat mapamondul: Matrix există! Un hacker celebru susține că are dovada

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

George Hotz, dezvoltator de mașini cu auto-conducere și hacker renumit, este cea mai recentă celebritate care sugerează că universul nostru poate fi o simplă simulare dezvoltată de o societate mai avansată decât cea a noastră.
"Nu există nici o dovadă că acest lucru nu este adevărat", a declarat Hotz în timpul discuțiilor de la conferința Austin Tech SXSW. "Este ușor să vă imaginați existența unor lucruri care sunt mult mai inteligente decât tine și ar putea construi o cușcă pe care nici nu o recunoașteți".

Teoria simulării are câțiva adepți faimoși, inclusiv Elon Musk, care susțin, practic, că suntem cu toții într-un joc mega-avansat de tipul The Sims. Una peste alta, logica lui Hotz ar putea fi folosită pentru a justifica existența oricărui lucru de la Moș Crăciun la eter - o substanță invizibilă despre care oamenii de știință credeau că a acoperit Pământul la un moment dat dar care s-a dovedit că nu există. Sigur, absența dovezilor unei simulări nu este aceeași cu dovada că nu există o astfel de simulare, dar de asemenea nu poate servi ca dovadă că există. Nu?

Concept inteligenta artificiala

Dar una sau 2 erori de logică nu îl vor opri pe Hotz din a crede asta, care are în plan și gândul formării unei religii dedicate eliberării oamenilor din această simulare în care am trăi. Desigur, așa se naște întrebarea, mai mult decât pertinentă dacă noi, presupuse marionete, vom continua să existăm în afara acestei simulări.

"Dacă îți faci o companie ai mai mult de pierdut", și-a justificat Hotz decizia sa de a începe o religie. "Cred că bisericile ar putea fi mult mai concentrate pe acest scop, de concentrare a eforturilor societății pentru a ieși [din simulare]".

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Ce se va întâmpla pe 17 februarie 2103, conform „călătorului în timp” care susține că vine din anul 2609
Ce se va întâmpla pe 17 februarie 2103, conform „călătorului în timp” care susține că vine din anul 2609
Ce barbat celebru este Valentine-ul tau?
Incepe quiz
Ce barbat celebru este Valentine-ul tau?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.