Doctorița fără un plămân care se luptă cu coronavirusul: “Nu am dat bir cu fugiții"

Doctorița fără un plămân care se luptă cu coronavirusul: “Nu am dat bir cu fugiții"

Redactor Divahair.ro

Este șefa secției de Boli Infecțioase, are 57 de ani si îi lipsește un plămân. Este prezentă zi de zi în tranșee, îngrijind bolnavi cu COVID la spitalul din Alba-Iulia, deși, din cel puțin două motive, ar trebui să stea acasă, în izolare. Dar pentru Corina Maniu jurământul lui Hipocrate este lege și nu concepe să capituleze.

În timp ce demisiile în rândul cadrelor medicale au curs cu nemiluita în săptămânile când criza creată de pandemia de coronavirus a început să ia amploare, Corina Maniu ne dă tuturor o lecție de profesionalism și omenie. În vârstă de 57 de ani, șefa secției de Boli Infecțioase de la spitalul din Alba-Iulia vine zilnic la serviciu, chiar dacă în urmă cu trei ani a trecut printr-o operație dificilă în urma căreia i s-a extirpat un plămân.

Corina Maniu selfie

Din cauza vârstei care se apropie de cea estimată pentru categoriile de risc, dar și a intervenției chirurgicale din trecut, Corina Maniu ar putea avea probleme serioase dacă ar contracta virusul, pentru că se știe că acesta atacă în primul rând plămânii.

Citește și COVID-19: cum trebuie să mergem la medic, dacă este neapărat necesar! Reguli de bună purtare

“Acum trei ani am fost operată pe plămân, m-am reîntors în secţia de boli infecţioase şi mi-am reluat activitatea. Nu am dat bir cu fugiţii, am ales să lucrez în continuare, nicio clipă nu m-am gândit să renunţ, în schimb m-am gândit să mă adaptez în sensul de a fi protejată” , spune Corina Maniu, conform stirileprotv.ro.
Medicul vede zilnic o parte din pacienţii din Alba confirmaţi cu COVID-19, 50 confirmați până la 7 aprilie în tot județul.

În declarația de avere depusă în mai 2019, Corina Maniu a trecut și veniturile pe care le are de pe urma funcției sale de șef de secție la Infecțioase. Suma care apare încasată anual este 170.742 de lei, ceea ce ar însemna 14.228 lei pe lună. Conform aceluiași document, Corina Maniu mai deține și două terenuri, unul agricol și unul intravilan și un apartament în Alba-Iulia, unde locuiește.

Citește și Dimensiunea dezastrului din spitalul groazei din Suceava: ”Din sacii negri cu care sunt transportați pacienții morți sună telefoanele”

Surse foto: Facebook

Articolul urmator
Un bărbat din Ilfov a reușit să strângă peste 100.000 de euro prin metoda "Tinder Swindler". Cum își păcălea "victimele"
Un bărbat din Ilfov a reușit să strângă peste 100.000 de euro prin metoda "Tinder Swindler". Cum își păcălea "victimele"
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta
Incepe quiz
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.