Doliu la Hollywood! A murit unul dintre cei mai mari regizori din lume!

Doliu la Hollywood! A murit unul dintre cei mai mari regizori din lume!

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

Lumea Hollywood-ului a mai pierdut o stea, de data asta în rândul celor mai de seamă regizori și producători ai săi. Este vorba de Joel Schumacher care a dat publicului adevărate capodopere, precum ”Batman Forever”, dar și ”The Phantom of the Opera”, ”St. Elmo’s Fire” sau „The Lost Boys”. 

De-a lungul carierei sale, Schumacher a colaborat cu actori celebri, precum Robert de Niro, Diane Keaton, Anthony Hopkins, Cate Blanchett, Susan Sarandon, Nicholas Cage, Nicole Kidman sau Drew Barrymore. 

De asemenea, a descoperit și a lansat talente precum Kiefer Sutherland, Colin Farrell sau Matthew McConaughey. 

De la modă la film

Joel Schumacher s-a născut la New York și a vrut să se lanseze inițial în lumea modei. A urmat cursurile școlii Parsons The New School for Design și a obșinut o diplomă la Fashion Institute of Technology. În perioada în care lucra ca designer la magazinul Henri Bendel a realizat că adevărata sa dragoste este să facă filme. 

S-a mutat la Los Angeles unde a începit să lucreze ca designer de costume pentru filme, dezvoltându-și abilitățile de lucru în televiziune și urmând un Master de arte la Universitatea din California. 

Unul dintre primele sale scenarii a fost pentru filmul low-budget Car Wash, care s-a dovedit un adevărat succes. Dar adevăratul său debut regizoral a fost The Incredible Shrinking Woman, cu Lily Tomlin, în 1981. 

Au urmat două dintre hiturile regizorului, St. Elmo’s Fire”, un film în care apar Rob Lowe și Emilio Estevez și ”The Lost Boys”, o comedie de groază despre tineri vampiri din California, cu Kiefer Sutherland. 

Schumacher a lucrat la două dintre filmele din franciza Batman, înlocuindu-l pe Tim Burton. Filmul, cu Val Kilmer în rolul principal, a avut cel mai bun week-end de deschidere din 1995 și încasări foarte importante. După acest succes, Warner Bros l-a angajat pe Joel Schumacher pentru o urmare, ”Batman și Robin”, cu George Clooney, care, însă, nu a avut o primire foarte bună. 

Printre alte realizări ale sale, se numără și musicalul ”The Phantom of the Opera”, care, în ciuda criticilor mixte, a obținut cele mai mari încasări dintre filmele lui Schumacher din secolul de 154.6 milioane de dolari și a fost nominalizar pentru trei Academy Award și trei Globuri de Aur. 

Alte creații importante au fost filmele prin care Joel Schumacher a vrut să se reinventeze și să scoată în evidență o latură întunecată, respectiv 8mm cu Nicholas Cage sau Flawless cu Robert de Niro. Filmul 8mm a participat la cea de-a 49 ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin. 

Ultimul său film regizat a fost Trespass, din 2011, care l-a reunit pe Joel Schumacher cu actorii Nicholas Cage și Nicole Kidman. Schumacher a fost prieten cu regizorul și producătorul David Fincher și a regizat, la rândul său, două episoade din serialul House of Cards de pe Netflix. 

Joel Schumacher a încetat din viață pe 22 iunie, la vârsta de 80 de ani, după o luptă de peste un an cu cancerul. 

Articolul urmator
A murit soția regretatului Alexandru Arșinel. "Ai fost un înger și ai plecat într-o lume mai bună"
A murit soția regretatului Alexandru Arșinel. "Ai fost un înger și ai plecat într-o lume mai bună"
Ești prea bună pentru această lume?
Incepe quiz
Ești prea bună pentru această lume?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.