Efectele sumbre ale coronavirusului: sacrificiul suprem al unei mame pentru a-și ține în viață cei 6 copii

Efectele sumbre ale coronavirusului: sacrificiul suprem al unei mame pentru a-și ține în viață cei 6 copii

Cristina Gherghina

Ne credeam invincibili, dar anul 2020 ne-a arătat cât de fragili suntem de fapt. Coronavirusul ne-a schimbat viața la 180 de grade și chiar și după ce vom scăpa de sub ghearele aceste pandemii, ne va luam mult timp până să revenim la normal. New York Times ne prezintă povestea tulburătoare a unei familii din Brenham, Texas. Povestea ne demonstrează cum sacrificiul și iubirea unei mame sunt mai importante decât orice în această clipă, pentru ca cei 6 copilași să poată supraviețui pandemiei de coronavirus. 

Anul 2019 a fost ca oricare an de până acum. Am călătorit în diverse țări, ne-am cumpărat ce ne-am dorit, am ieșit în oraș să ne distrăm și, cu toate acestea, eram în continuare nemulțumiți. Dacă am fi știut ce ne așteaptă, probabil nu am mai fi luat lucrurile ca atare.

Citește și Mare atenție pentru cei care doresc să își amâne ratele la bănci! Iată în ce capcană a căzut un client

În prezent, viețile noastre au luat o întorsătură neașteptată. Trăim în prezent un scenariu îngrozitor la care nimeni nu se aștepta și acum, în aceste vremuri, statutul financiar, statutul social și toate lucrurile superficiale la care visam înainte de 2020 nu mai înseamnă absolut nimic.

 Desigur, în aceste momente cei care trăiesc cele mai negre zile sunt bolnavii de COVID-19, dar și toate cadrele medicale de pe întreg globul care, cu ultimele lor puteri, încearcă să salveze cât mai multe vieți. Autoritățile sunt și ele omniprezente în încercarea de a se asigura că toate lumea respectă regulile, și apoi suntem noi, restul oamenilor care nu suntem în stare să stăm acasa, unde avem internet, Netflix, cărți și multe alte modalități prin care am putea face timpul să treacă mai repede. 

Citește și COVID-19: cum trebuie să mergem la medic, dacă este neapărat necesar! Reguli de bună purtare

Suntem în continuare nemulțumiți, dar stau și mă întreb câteodată, dacă noi care avem un acoperiș deasupra capului și destule resurse financiare pentru a goli rafturile magazinelor ne plângem, ce ar putea să mai zică familiile sărace, care încearcă să supraviețuiască în fiecare zi cu o sumă modică de bani?

sacrificiul unei mame

Sursă foto: Imgur

"Dacă sunt nevoită să mânânc o singură masă pe zi, atunci asta fac"

Una din aceste familii trăiește, sau, mai bine spus, supraviețuiește în Brenham, Texas. Summer Mossbarger, în vârstă de 33 de ani, un veteran de armată cu dizabilități, este mamă a șase copii. Soțul său, de meserie tâmplar, de abia dacă mai găsește de muncă pentru că, în contextul coronavirusului, nimănui nu îi mai pasă de construcții, scrie New York Times.

Summer povestește că și înainte de situația actuală, ea și soțul ei se chinuiau să plătească chiria de 1.000 $/lună la casă, dar niciodată nu s-a întâmplat să nu aibă ce pune pe masă, până acum...

De când coronavirusul a pus stăpânire pe întreaga lume, rafturile magazinelor din America sunt mai mult goale, iar Mossbarger și partenerul ei abia dacă mai găsesc ceva pentru a le oferi copiilor o masă caldă. Singura lor salvare este Școala Gimnazială Alton care, cu ajutorul voluntarilor, împarte mese gratuite oamenilor în nevoie. La fel ca Școala Gimnazială Alton, există mai multe instituții de învățământ în diverse state care se asigură că elevii primesc în continuare o masă caldă. 

Dar, această masă caldă pe zi nu este de ajuns pentru o familie cu 6 copii, iar Summer Mossbarger povestește despre sacrificiul pe care îl face zilnic pentru ca micuții să aibă parte de suficientă mâncare pentru a supraviețui. 

"Nu-mi voi lăsa copii să moară de foame. Dacă sunt nevoită să mânânc o singură masă pe zi, atunci asta fac", a spus Summer Mossbarger pentru NYTimes.com.

Din păcate, la fel ca familia Mossbarger, multe alte familii se află în aceeași situație. Ideea este că puterea oamenilor de a trece peste această perioadă grea și tulburătoare depinde în mare parte de veniturile acestora. 

 

Citește și Ce trebuie să faci, ca să nu te contaminezi cu COVID-19, în România

Experții susțin că în aceste vremuri, familiile cu venituri mici care trăiesc deja pe bugete strânse cu facturi restante, locuințe instabile, sănătate precară și locuri de muncă nesigure suportă cu greu această perioadă. Acești oameni sunt primele "victime" ale situațiilor de criză, precum cea în care ne aflăm în acest moment, și tot ei sunt cei care se vor recupera cel mai greu după ce pandemia de coronavirus va dispărea.

În aceste vremuri cumplite pe care le trăim, nu trebuie să uităm să fim oameni. Înainte să cumpărăm 5 rafturi de alimente dintr-un magazin, să ne gândim la cei mai puțini norocoși decât noi și să luăm doar strictul necesar. Astfel, le oferim și celorlați o șansă de supraviețuire. 

Urmărește harta interactivă a îmbolnăvirilor cu coronavirus aici.

Surse foto: Imgur

Articolul urmator
Mama a 5 copii a murit după ce a fost lovită de o mașină în timp ce încerca să ajute o victimă a unui accident
Mama a 5 copii a murit după ce a fost lovită de o mașină în timp ce încerca să ajute o victimă a unui accident
Ce fel de copii vei avea?
Incepe quiz
Ce fel de copii vei avea?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.