Filantropul David Straz Jr. a murit la vârsta de 77 de ani

Filantropul David Straz Jr. a murit la vârsta de 77 de ani

Cristina Gherghina

Doliu peste hotare! A vrut să le ofere oamenilor o viață mai bună, dar nu a mai apucat să își ducă visul până la capăt. Lacrimi de tristețe curg pe obrajii locuitorilor din Tampa după ce au primit vestea că filantropul David Straz Jr. a decedat luni, 18 noiembrie. Acesta s-a stins din viață în timp ce se afla la pescuit în Homosassa.

"Familia Straz anunță cu mare tristețe că David Straz Jr. s-a stins din viață în timp ce se afla într-o excursie la pescuit alături de prietenii săi apropiați. Familia Straz roagă mass-media să le respecte intimitatea în aceste clipe grele. Vom anunța detaliile despre înmormântare de îndată ce vor fi stabilite", se arată într-un comunicat publicat de Fundația David A. Straz Jr. 

David Straz Jr.

Sursă foto: Twitter 

Straz s-a născut în Wisconsin și a absolvit Universitatea Marquette. S-a mutat în Tampa în anul 1980 și timp de 4 decenii acesta și-a mărit averea pe care a ales să o împartă cu vecinii săi. Timp de 40 de ani a contribuit la bunăstarea regiunii Tampa prin actele sale filantrofice.  Acesta a donat milioane de dolari centrului de arte, care a fost redenumit în onoarea sa.

Filantropul în vârstă de 77 de ani a candidat și pentru postul de primar al orașului, însă s-a poziționat pe locul secund, postul de primar revenindu-i lui Jane Castor. S-a descris ca fiind un om de afaceri al cărui țel este să ajute regiunea de Est a Tampei și celelalte cartiere vecine care au fost neglijate de foștii primari. Tot în Tampa a întâlnit-o pe cea care avea să îi devină soție, Catherine Lowry.

Surse foto: Istock; Twitter

Articolul urmator
A murit cea mai în vârstă femeie din România! Viorica Hogaș și-a luat adio de la cele lumești la vârsta de 108 ani
A murit cea mai în vârstă femeie din România! Viorica Hogaș și-a luat adio de la cele lumești la vârsta de 108 ani
Ce varsta are sufletul tau?
Incepe quiz
Ce varsta are sufletul tau?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.