Inspectorii ANPC avertizează: cafeaua de la automat pune în pericol sănătatea românilor!

Inspectorii ANPC avertizează: cafeaua de la automat pune în pericol sănătatea românilor!

Redactor Divahair.ro

Cea mai la îndemână - din punct de vedere al proximității și, totodată, din punct de vedere financiar – sursă de energie a românilor s-ar putea să fie, de fapt, o veritabilă sursă de… otrăvire. Da, ați înțeles bine: românii cumpără, zilnic, otravă la 1 leu.

Nu este prima oară când se trage acest semnal de alarmă în România ultimilor ani, dar se pare că până acum nimeni nu a făcut ceva clar în acest sens, având în vedere faptul că încă ne confruntăm cu această problemă.

Cu toate acestea, se pare că o investigaței în acest sens a început recent. În urma mai multor sesizări ale clienţilor, ANPC a descins mai multe investigații, ce s-a descoperit un lucru mai mult decât îngrijorător, și... ilegal! Dacă vă întrebați cum de curge lapte dulce proaspăt în cafeaua la 1 leu pe care v-o luați, picotind, dimineața în drum spre muncă, având în vedere faptul că distribuitorul o încărcase cu mai bine de o săptămână în urmă cu ingrediente... ei bine, aflați că numai lapte nu era acela! Inspectorii de la protecţia consumatorului au descoperit că în unele cafele laptele e înlocuit cu un albitor.

În urma reportajului celor de la Digi 24, populația a aflat următoarele:

Marius Pîrvu, preşedinte ANPC a declarat pentru cei de la Digi 24 următoarele: Ele în momentul de faţă, în urma specificaţiilor tehnice transmise de către producător, nu au dreptul să funcţioneze outdoor, numai indoor, ele nu au voie sa funcţioneze decât dacă sunt branşate la o reţea de apă.
Marius Pîrvu, preşedinte ANPC: Ele în momentul de faţă, în urma specificaţiilor tehnice transmise de către producător, nu au dreptul să funcţioneze outdoor, numai indoor, ele nu au voie sa funcţioneze decât dacă sunt branşate la o reţea de apă.

Unii distribuitori recunosc pericolele.

Distribuitor: Noi nu le punem afară, firmele care aleg să le pună afară îşi asumă riscuri. Ele sunt expuse la intemperii: cald, rece, praf, apoi, sunt foarte multe gâze care pot intra prin ele, că nu sunt închise ermetic.

Alţii însă nu par să aibă nicio problemă.

Distribuitor: Da, şi afară se poate.

Reporter: Şi cel de afară e branşat la ce?

Distribuitor: La un bidon legat.

Reporter: Şi nu e periculos? Nu, asta e din fabrică să funcţioneze aşa, nu inventaţi dumneavoastră. Funcţionează şi afară, mai trebuie aspirată partea de jos, unde are un motor.

Inspectorii ANPC sunt îngrijoraţi şi de ingredientele pe care le conţin cafelele de la automate.

Marius Pîrvu, preşedinte ANPC: Trebuie sa scrie pe eticheta lor ce beţi, adică cafea cu... cum se numeşte ăla? Albitor, cafea cu albitor. Deci nu e cafea cu lapte, e cafea cu înălbitor.

Articolul urmator
Alexandru Rafila dezminte zvonurile cu privire la alerta de holeră de la Marea Neagră. "Nu există niciun pericol"
Alexandru Rafila dezminte zvonurile cu privire la alerta de holeră de la Marea Neagră. "Nu există niciun pericol"
Răspunde la câteva întrebări și află ce tip de rochie îți pune cel mai bine în evidență forma corpului
Incepe quiz
Răspunde la câteva întrebări și află ce tip de rochie îți pune cel mai bine în evidență forma corpului

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.8 (13)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.