ISU București-Ilfov începe testarea sistemului RO-ALERT în perioada 18-30 iulie 2019

ISU București-Ilfov începe testarea sistemului RO-ALERT în perioada 18-30 iulie 2019

Redactor Divahair.ro

Cei de la ISU București-Ilfov au emis recent un comunicat de presă prin care avertizează locuitorii capitalei și județului Ilfov că vor desfășura noi teste RO-ALERT în perioada 18-30 iulie 2019.

Sistemul dezvoltat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență va trimite mesaje de alertare cu specificația test, în mai multe zone din Capitală și din județul Ilfov. Testarea pentru ziua de 18 iulie a funcționat între orele 10 și 12 în sectorul 6 al Capitalei și Otopeni. 

Pe 19 iulie, testarea se mută pe sectoarele 4 și 5 și în localitățile ilfovene Cornetu, Măgurele și Dărăști, în același interval orar. Orele se păstrează și pentru testările anunțate pe 22 iulie, care cuprind mai multe localități din județul Ilfov: Glina, Popeşti Leordeni, Berceni, Vidra, 1 Decembrie, Jilava, Dărăşti, Măgurele, Cornetu, Bragadiru, Clinceni, Domneşti, Ciorogârla, Copăceni, Baloteşti, Chiajna, Dragomireşti-Vale, Chitila, Mogoşoaia și Corbeanca.
Pe 23 iulie, sistemele RO-ALERT se vor activa în sectoarele 2, 3 și 5 între orele 09:00 și 12:00. Tot în această zi se vor mai face teste și în Pantelimon, Cernica, Dascălu, Afumaţi, Petrăchioaia, Tunari, Otopeni și Baloteşti. Pe 25, 26 și 30 iulie, sistemul RO-ALERT va trimite alerte în tot teritoriul București-Ilfov.

„Activitatea are scopul de a examina functionarea sistemului, prin transmiterea unor mesaje de test către telefoanele mobile aflate în raza celulelor de telefonie mobilă din anumite zone. Telefoanele configurate pentru receptia mesajelor RO-ALERT şi care se vor afla în aria de acoperire a celulelor din zonele selectate pentru testare vor recepţiona următorul mesaj «TEST! Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecţie» . Modurile de afişare şi sunetele de avertizare sunt diferite în funcţie de modelele telefoanelor mobile”, transmit cei de la ISU București-Ilfov.

Surse foto: istock, arhiva proprie

Articolul urmator
Caz greu de imaginat! Un copil de 9 ani a incendiat un bloc din Tecuci
Caz greu de imaginat! Un copil de 9 ani a incendiat un bloc din Tecuci
Plănuiește o călătorie în jurul lumii și îți dezvăluim cu ce inițială începe numele sufletului tău pereche
Incepe quiz
Plănuiește o călătorie în jurul lumii și îți dezvăluim cu ce inițială începe numele sufletului tău pereche

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.