Jacinda Ardern: de la DJ la cel mai tânăr lider politic de sex feminin din lume

Jacinda Ardern: de la DJ la cel mai tânăr lider politic de sex feminin din lume

Redactor Divahair.ro

Cu siguranță femeia de care se vorbește cel mai mult în această perioadă este Jacinda Ardern, actualul Prim Ministru al Noii Zeelande, cel mai tânăr lider de sex feminin din lume, preluând această funcție la vârsta de 37 de ani.

Jacinda Ardern

Toată lumea o ridică în slăvi pentru felul în care a gestionat situația cumplită în care s-a trezit țara ei, după după atacul armat de la două moschei de vinerea trecută, la Christchurch, soldat cu 50 de morţi. Jacinda Ardern s-a întâlnit personal, îmbrăcată în hidaj, cu familiile victimelor - majoritatea migranţi și refugiaţi din ţări precum Pakistan, India, Malaezia, Indonezia, Turcia, Somalia şi Afganistan – cărora le va acoperi și cheltuielile de înmormântare.

Pe deasupra, Prim Ministrul Noii Zeelande a luat o decizie îndelung aplaudată de întreaga lume, de a reforma legislaţia cu privire la controlul armelor de foc, care n-a mai fost modificată din 1992: ”Intenţionez să prezint mai multe detalii despre aceste decizii presei şi populaţiei înaintea viitoarei reuniuni a Guvernului, lunea viitoare. Acest lucru înseamnă, în definitiv, că, la zece zile după acest teribil act terorist, vom anunţa reforme care, cred eu, vor consolida securitatea comunităţii noastre”.

Toată lumea este acum cu atenția ațintită spre ea, așa că…oare ce moment mai bun să existe să vă dezvăluim ceea ce puțină lume știe despre Jacinda Ardern? Până să ajungă să dețină cea mai înaltă funcție în Noua Zeelandă, Jacinda s-a născut într-o familie devotată de mormoni, dar și-a părăsit credința pe când avea numai 20 și ceva de ani, din cauză că aceasta se opunea căsătoriei între persoane de același sex.

Pasiunea pentru domeniul politic se pare că a avut-o întotdeauna în ea: pe când era o simplă elevă de liceu, actuala Prim Ministră a Noii Zeelande lua parte la campaniile organizate la instituția de învățământ pe care o frecventa, militând pentru dreptul fetelor de a putea purta pantaloni.

La vârsta de 17 ani, ea a început să facă voluntariat pentru Partidul Laburist -, în timp ce lucra la magazinul local de pește. În 2008 Jacinda Ardern a mai doborât un record devenit cea mai tânără deputată din Noua Zeelandă, poziție pe care a deținut-o aproape zece ani până la alegerea sa ca Prim Ministru în 2017.

Cu toate acestea, cel mai interesant și neobișnuit lucru – pentru un politician – de pe CV-ul ei este hobby-meseria pe care a practicat-o multă vreme, în timpul liber. Iubirea ei profundă pentru muzică a determinat-o să devină... DJ. La un festival de muzică din anul 2014, Laneway, organizat la Auckland, Jacinda a pus un DJ set de 45 de minute. Ba chiar, cu numai un an înainte, Jacinda a fost fotografiată, îmbrăcată extrem de lejer, punând muzică între rafturile unui magazin de haine.

Surse foto: Getty

Articolul urmator
Un tânar care a luat BAC-ul cu 9.78 s-a angajat ca șofer: „Oamenii îmi spun că salariul este foarte mic și că o să fac foamea.”
Un tânar care a luat BAC-ul cu 9.78 s-a angajat ca șofer: „Oamenii îmi spun că salariul este foarte mic și că o să fac foamea.”
Ce personaj feminin din Game of Thrones esti?
Incepe quiz
Ce personaj feminin din Game of Thrones esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.