Legendarul trompetist de jazz Wallace Roney și-a dat ultima suflare, din cauza coronavirusului

Legendarul trompetist de jazz Wallace Roney și-a dat ultima suflare, din cauza coronavirusului

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

COVID-ul 19 continuă să secere vieți din numele mari ale muzicii internaționale… Legendarul trompetist de jazz Wallace Roney și-a dat ultima suflare din cauza complicațiilor cauzate de coronavirus, la nmai 59 de ani.

Roney – care a colaborat cu nimeni altul decât unicul Miles Davis - a murit marți la Centrul Medical al Universității St. Joseph din Paterson, New Jersey, potrivit declarației oficiale a agentului său de presă Lydia Liebman. "Sunt mai mult decât îndurerată să confirm faptul că legenda jazz-ului, trompetistul Wallace Roney, a murit din cauza complicațiilor COVID-19 în această dimineață chiar înainte de prânz", a spus Liebman. „Să lucrez cu Wallace a fost și va rămâne unul dintre cele mai mari privilegii ale vieții mele”, a spus femeia. "A fost o onoare să-l reprezint și să fiu parte a lumii sale muzicale. Nici nu pot începe să exprim cât de mult îmi vor lipsi el de muzica sa."

 Citește și Cum face curățenie Adrian Streinu-Cercel în propria locuință, în plină pandemie de coronavirus. Sfaturile care ajută în această perioadă

"Suntem devastati", au scris Erin Davis, Cheryl Davis si Vince Wilburn, Jr. într-o postare pe contul de Twitter dedicat legendei jazz Miles Davis. "Wallace a fost o forță de viață globală în comunitatea de jazz."
"A fost iubit și îndrumat mereu în carieră de către Miles", era menționat în același tweet. "Ne va lipsi Wally. Îl iubim. Călătorie pașnică."

 

Roney a câștigat un Grammy în 1994 pentru albumul „A Tribute To Miles” și a fost nominalizat la altul în 1997.
Roney și Miles Davis au cântat împreună la un concert al Festivalului de Jazz Montreux din Elveția, care a fost regizat de Quincy Jones. Davis a murit în 1991.
Familia lui Roney are în vedere un serviciu religios de pomenire a acestuia "odată ce această pandemie trece", a spus agentului său de presă, Lydia Liebman.

 Citește și Avertismentul unui expert sud-coreean pentru întreaga omenire: coronavirusul se ia și prin aer! Ce să faci ca să te ferești

Urmărește harta interactivă a îmbolnăvirilor cu coronavirus aici.

Surse foto: Instagram

Articolul urmator
O femeie și-a dat demisia pentru a se ocupa de părinții ei. Acum este fiică cu normă întreagă și are un salariu fix
O femeie și-a dat demisia pentru a se ocupa de părinții ei. Acum este fiică cu normă întreagă și are un salariu fix
Cine va fi ultima ta dragoste?
Incepe quiz
Cine va fi ultima ta dragoste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.