Miniștrii din Croația își donează salariile pe o lună pentru a ajuta în criza coronavirusului

Miniștrii din Croația își donează salariile pe o lună pentru a ajuta în criza coronavirusului

Cristina Gherghina

Prim-ministrul Croației, Andrej Plenković a anunțat că membrii guvernului croat își vor dona salariile pe luna martie pentru a ajuta la înlăturarea consecințelor provocate de seismul care a avut loc duminică, 22 martie, în Zagreb. Seismul a avut o magnitudine de 5,4 grade pe scara Richter și s-a soldat cu un mort și 26 de răniți, potrivit china.org.cn.

Premierul a declarat, într-o informare de presă, că va discuta și cu liderii europeni printr-o videoconferință programată joi despre daunele cutremurului și măsurile împotriva COVID-19.

andrej plenkovic

Sursă foto: Facebook 

„Cu toate dificultățile cu care se confruntă acum economia și cetățenii din cauza coronavirusului, Zagreb are acum consecințe severe după cutremur, pe care alte țări nu le au”, a spus Plenković.

 Aproximativ 7.000 de clădiri au fost avariate în timpul cutremurului de duminică, afectând aproape 10.000 de cetățeni din Capitală. O fată în vârstă de 15 ani a decedat, luni, din cauza leziunilor provocate în urma cutremurului și alte 20 de persoane au fost grav rănite.

Citește și De ce săpunul este cel mai mare dușman al coronavirusului

Salariul de bază al celor 21 de miniștri ai guvernului croat  este de circa 2.700 de euro pe lună.

''Este o ocazie pentru noi toţi să demonstrăm unitate, solidaritate şi responsabilitate, pentru a putea depăşi combinaţia a două crize, cea a coronavirusului şi a cutremurului de la Zagreb'', a declarat premierul Andrej Plenković.

De asemenea, prim-ministrul Croației a prezentat un pachet de măsuri economice ce însumează circa patru miliarde de euro și care sunt menite să ajute angajații, antreprenorii și economia. Andrej Plenković a mai spus că această criză economică este mult mai severă decât cea din 2008. 

În Croația au fost înregistrate 382 de cazuri de coronavirus și un singur deces. Autoritățile le-au interzis oamenilor să își părăsească orașele de reședință, fiind una dintre principalele măsuri luate de croați împotriva răspândirii focarului de coronavirus.

Urmărește harta interactivă a îmbolnăvirilor cu coronavirus aici.

Surse foto: Facebook

Articolul urmator
O tânără de 19 ani din Moldova a născut între probele de la BAC. "Să nu renunțe orice ar fi la școală, copilul nu te oprește din nimic”
O tânără de 19 ani din Moldova a născut între probele de la BAC. "Să nu renunțe orice ar fi la școală, copilul nu te oprește din nimic”
Ce luna a anului te reprezinta?
Incepe quiz
Ce luna a anului te reprezinta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.