Miracolul din decembrie! Icoana lui Iisus Hristos care plânge de la începutul lunii la o biserică din Cluj-Napoca

Miracolul din decembrie! Icoana lui Iisus Hristos care plânge de la începutul lunii la o biserică din Cluj-Napoca

Alida Enache

Un miracol greu de explicat se întâmplă la momentul actual în Cluj-Napoca. O icoană care îl înfățișează pe Isus Hristos din Biserica cu Hramul ”Învierea Domnului” din cartierul Zorilor plânge de șase zile. Această minune s-a produs în data de 2 decembrie, iar de atunci lacrimile încă curg pe chipul lui Iisus Hristos înfățișat pe icoana cu pricina.

Acest fenomen miraculos nu poate fi explicat din punct de vedere științific și este considerat o adevărată minune de către credincioșii de pretutindeni.

Imagine cu icoana care plânge de la Cluj NapocaSursa foto: Captură Youtube

Parohul bisericii, părintele Nicolae Dura, a povestit pentru presa locală cum s-a petrecut miracolul. În dimineața de 2 decembrie, după slujbă, doamnele care răspund de curățenie au observat că din ochiul stâng al lui Iisus Hristos a coborât o dâră sub formă de lacrimă. Ele au fotografiat momentul și apoi l-au anunțat pe preot de fenomenul care se întâmplă.

”Partea de pridvor a revenit la două doamne. Una dintre ele a luat candela, a pregătit untdelemnul, iar cealaltă doamnă a curățat icoana Mântuitorului Iisus Hristos, o icoană pe pânză, față – spate. Icoana a fost așezată la loc, iar în următoarele câteva minute, până au luat candela ca să o pună înapoi, au observat că din ochiul stâng al Mântuitorului, de la pleoapa de jos, a coborât o dâră sub formă de lacrimă până la vârful nasului Mântuitorului”, a mărturisit părintele Nicolae Dura.

Atunci când a fost observată minunea, dâra respectivă ajunsese până la nivelul nasului, iar spre seară, ea ajunsese aproape de bărbia Mântuitorului.

E ceva ce curge dar nu se termină. Acum s-a oprit la nivelul gâtului Mântuitorului, dar nu se mistuie. La capăt se păstrează aceeași consistență. Am crezut că, odată cu coborârea, se va usca traseul, dar păstrează aceeași umiditate, se vede lacrima pe traseu la fel ca în prima zi”, a mai precizat părintele.

Icoana plângătoare care îl înfățișează pe Iisus Hristos este reaizată după o alta care a fost în Constantinopol. Inițial, preotul a mutat-o în altar, dar mai apoi a pus-o înapoi la locul ei, fiind sfătuit de un profesor universitar și de alți specialiști în teologie. Icoana nu a fost atinsă de nimeni, iar lichidul care curge nu a fost verificat, după cum a precizat parohul Nicolae Dura. 

„Icoana este una pe pânză obișnuită, am verificat-o și pe cealaltă parte, e perfect uscată, nu are nimic. Și de atunci stăm și ne minunăm. Nu știu să spun decât că se întâmplă, mai departe doar Dumnezeu știe. E a doua oară când se întâmplă la noi fenomenul, a fost anii trecuți o icoană a Maicii Domnului de la iconostas care a lăcrimat. De ce? Nu știu. Cum, care e voința lui Dumnezeu? Depășește așteptările mele, lumea fizică pentru mine nu mai are corespondent. E ceva ce, dintr-o pânză obișnuită, curge. E ceva ce pe mine mă depășește rațional și doar constat că se petrece. Mai departe, doar Dumnezeu știe…”, a mai spus părintele.

Chiar dacă reprezentații bisericii nu și-au dorit acest lucru, Biserica cu Hramul ”Învierea Domnului” din Cluj Napoca a devenit rapid o atracție extraordinară pentru credincioșii de pretutindeni. Aceștia au venit cu flori și lumânări la lăcașul sfânt pentru a sărbători minunea.

Citește și: Moment istoric în România. Bancnota cu chipul unei femei intră în circulație de la 1 decembrie

Surse articol: Click, Observatornews, Ziarulfaclia

Surse foto: Captură Youtube

Articolul urmator
Alexandra, mama care a murit în maternitatea din Botoșani, nu a mai apucat să-și serbeze cei 26 de ani. În loc de "la mulți ani", a răsunat "ne rugăm pentru sufletul roabei lui Dumnezeu"
Alexandra, mama care a murit în maternitatea din Botoșani, nu a mai apucat să-și serbeze cei 26 de ani. În loc de "la mulți ani", a răsunat "ne rugăm pentru sufletul roabei lui Dumnezeu"
Ce faza a lunii te reprezinta?
Incepe quiz
Ce faza a lunii te reprezinta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.