Nelu Ploieșteanu a fost diagnosticat cu Covid-19 și este în stare gravă. Plămânii sunt afectați în proporție de 70%

Nelu Ploieșteanu a fost diagnosticat cu Covid-19 și este în stare gravă. Plămânii sunt afectați în proporție de 70%

Redactor Divahair.ro

UPDATE. Nelu Ploieșteanu a murit. Acesta se afla în stare gravă la secția de treapie intensivă a spitalului din Floreasca, fiind diagnosticat cu Sars-Cov2. 

"Speram să nu primesc niciodată vestea asta... Drum bun, nea Nelu! Să te ierte bunul Dumnezeu și să-ți Odihnească sufletul în Rai!", a fost mesajul postat de către Mara Bănică, în urmă cu doar câteva ore. 

Averea sa din muzică va fi împărțită în mod egal copiilor, prin testamentul lăsat de el - mai exact fetelor, deoarece singurul băiat pe care l-a avut Nelu Ploieșteanu a murit la vârsta de 32 de ani, în 2019. ”Știți de ce? Pentru că eu nu am avut nimic de la părinții mei, n-am avut cu cine să mă cert pe avere”, spunea artistul pentru Antena 1. ”Patru fete i-a dat Dumnezeu și un băiat, cinci bucurii fără de care maestrul n-ar fi fost la fel de bogat. De când s-a născut, Mihăiță a suferit de o boala incurabilă, dar copilul n-a fost niciodată o povară pentru el”, spunea soția acestuia, Elena Ploieșteanu.

 

BREAKING NEWS. Nelu Ploieșteanu (71 de ani) este internat în stare gravă la spitalul din Floreasca. Mult iubitul interpret de muzică lăutărească a fost diagnosticat cu Covid-19 și se află la secția de Terapie Intensivă. Din nefericire, virusul i-a afectat 70% din plămâni. Încă o dovadă că virusul nu iartă pe nimeni. 

Aparent, familia interpretului încă nu a reușit să ia legătura cu el, acesta fiind intubat, iar cadrele medicale sunt suprasolicitate de numărul cresc de noi cazuri. Jurnalista Mara Bănică a făcut un apel către medicii și asistentele de la Spitalul Floreasca, printr-o postare publică pe contul de facebook. 

"În urmă cu 2 minute am închis telefonul cu una dintre fiicele lui nea Nelu Ploieșteanu. Este intubat în stare extrem de gravă, bolnav de Covid, cu o saturație de 50% si cu plămânii afectați în proporție de 70%. Acest mesaj este un strigăt disperat al familiei către medicii de la Floreasca, care în ultimele 24 de ore, stresați și obosiți pe bună dreptate, nu au găsit calea de a comunica cu fiica artistului, Aneta. În astfel de momente, în care părintele tău se luptă pentru fiecare respirație, ai vrea să dai viața de la tine, doar ca să trăiască. Dragi cadre medicale, vă e greu de un an de zile în lupta voastră continuă. Dar puțină empatie și o vorba bună pot schimba enorm starea unui om. Vă mulțumesc.", a fost mesajul jurnalistei. 

Nelu Ploieșteanu, pe numele său real, Ion Dumitrache, este unul dintre cei mai cunoscuți interpreți de muzică lăutărească din România. A intrat în universul artiștilor de la vârsta de 18 ani, când a început să-și câștige primii bani din muzică. A învățat să cânte la acordeon și pian, cu ajutorul cărora a încântat ani la rând atât publicul din România, cât și de peste hotare cu melodiile sale de petrecere. 

Este căsătorit de 40 de ani cu doamna inimii sale și are cinci copii, patru fete și un băiat. Din păcate, artistul nu a fost scutit de tragedii, fiind nevoit să-și înmormânteze propriul copil. Fiul său, Mihăiță, a decedat în anul 2018. Acesta fusese diagnosticat cu tetrapareză spastică, în urma unui vaccin din copilărie și era imobilizat la pat. 

 Sursa: adevarul.ro.

Sursa foto principală: Facebook.com/Mara Bănică

Articolul urmator
Este olimpica la biologie și a fost admisă la toate facultățile de medicină, dar vinde roșii în piață. Povestea incredibilă a Dianei
Este olimpica la biologie și a fost admisă la toate facultățile de medicină, dar vinde roșii în piață. Povestea incredibilă a Dianei
Ce bărbat este în stare să îți aducă luna de pe cer?
Incepe quiz
Ce bărbat este în stare să îți aducă luna de pe cer?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.