Niki Lauda, legendarul pilot de Formula 1, a murit

Niki Lauda, legendarul pilot de Formula 1, a murit

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Zi extrem de tristă astăzi pentru lumea sportului și nu numai. Niki Lauda, una dintre legendele Formula 1 ale tuturor timpurilor, a închis ochii pentru totdeauna.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RIP Niki, we will never again see your like. #F1 #formula1 #NikiLauda

A post shared by Justin D'Souza (@justindsouza) on

Pilotul avea 70 de ani și nu era în cea mai bună stare fizică, după transplantul de plămâni suferit cu numai 8 luni în urmă. Potrivit comunicatului oferit de un purtător de cuvânt al familiei sale, sportivul austriac a murit liniștit, în noaptea dinspre luni spre marți.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Uma corrida até à eternidade. #rip #nikilauda

A post shared by Diogo Teixeira (@txdiogo) on

Niki Lauda, născut la data de 22 februarie 1949, a fost unul dintre cei mai mari piloți de Formula 1 din toate timpurile, cu 25 de victorii la activ. Regretatul sportiv – care a câștigat a câștigat trei titluri mondiale de Formula 1 în anii 1975 și 1977 cu Ferrari și în 1984 cu cei de la McLaren – a fost supraviețuitorul miraculos al unui cumplit accident în cursei din Grand Prix-ul Germaniei, pe circuitul de la Nurburgring, la data de 1 august 1976, când mașina pe care o conducea a luat foc, după ce el a pierdut controlul mașinii și s-a izbit puternic de parapeți. După acest eveniment înfiorător, Lauda a suferit arsuri extrem de grave la nivelul feței și a rămas cu probleme generale de sănătate, cele mai grave fiind la nivelul plămânilor, din cauza gazelor toxice inhalate.

Ultima cursă la care a participat Niki Lauda a avut loc în anul 1985, în Australia, iar ultima victorie a venit în același an, în Olanda. După ce a renunţat la pilotaj, nu s-a putut rupe cu totul de Formula 1, rămânând în domeniu pe post de manager sau consulant. Legendarul sportiv, pasionat și de aviaţie, a înfiinţat şi condus trei companii aeriene. Dumnezeu să-l ierte!

 

Articolul urmator
Ce destin tragic! Doi frați au murit de cancer în aceeași zi, la distanță de numai câteva ore, în același pat de spital
Ce destin tragic! Doi frați au murit de cancer în aceeași zi, la distanță de numai câteva ore, în același pat de spital
Cât de dezvoltată spiritual ești?
Incepe quiz
Cât de dezvoltată spiritual ești?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.