Niki Lauda, legendarul pilot de Formula 1, a murit

Niki Lauda, legendarul pilot de Formula 1, a murit

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Zi extrem de tristă astăzi pentru lumea sportului și nu numai. Niki Lauda, una dintre legendele Formula 1 ale tuturor timpurilor, a închis ochii pentru totdeauna.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RIP Niki, we will never again see your like. #F1 #formula1 #NikiLauda

A post shared by Justin D'Souza (@justindsouza) on

Pilotul avea 70 de ani și nu era în cea mai bună stare fizică, după transplantul de plămâni suferit cu numai 8 luni în urmă. Potrivit comunicatului oferit de un purtător de cuvânt al familiei sale, sportivul austriac a murit liniștit, în noaptea dinspre luni spre marți.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Uma corrida até à eternidade. #rip #nikilauda

A post shared by Diogo Teixeira (@txdiogo) on

Niki Lauda, născut la data de 22 februarie 1949, a fost unul dintre cei mai mari piloți de Formula 1 din toate timpurile, cu 25 de victorii la activ. Regretatul sportiv – care a câștigat a câștigat trei titluri mondiale de Formula 1 în anii 1975 și 1977 cu Ferrari și în 1984 cu cei de la McLaren – a fost supraviețuitorul miraculos al unui cumplit accident în cursei din Grand Prix-ul Germaniei, pe circuitul de la Nurburgring, la data de 1 august 1976, când mașina pe care o conducea a luat foc, după ce el a pierdut controlul mașinii și s-a izbit puternic de parapeți. După acest eveniment înfiorător, Lauda a suferit arsuri extrem de grave la nivelul feței și a rămas cu probleme generale de sănătate, cele mai grave fiind la nivelul plămânilor, din cauza gazelor toxice inhalate.

Ultima cursă la care a participat Niki Lauda a avut loc în anul 1985, în Australia, iar ultima victorie a venit în același an, în Olanda. După ce a renunţat la pilotaj, nu s-a putut rupe cu totul de Formula 1, rămânând în domeniu pe post de manager sau consulant. Legendarul sportiv, pasionat și de aviaţie, a înfiinţat şi condus trei companii aeriene. Dumnezeu să-l ierte!

 

Articolul urmator
Glynis Johns, actrița din Mary Poppins, a murit. Avea 100 de ani, dar publicul ei ar mai fi vrut-o în viață cel puțin încă atât
Glynis Johns, actrița din Mary Poppins, a murit. Avea 100 de ani, dar publicul ei ar mai fi vrut-o în viață cel puțin încă atât
Cât de dezvoltată spiritual ești?
Incepe quiz
Cât de dezvoltată spiritual ești?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.