Opinia unui medic aruncă totul în aer. ”Tinerii ar trebui lăsați să se infecteze cu coronavirus, iar copiilor să li se permită să se joace DOAR afară”

Opinia unui medic aruncă totul în aer. ”Tinerii ar trebui lăsați să se infecteze cu coronavirus, iar copiilor să li se permită să se joace DOAR afară”

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

În vreme ce în România sunt prevăzute măsuri destul de stricte chiar și după starea de urgență, iar OMS avertizează privind riscul unui nou val de infectări în cazul unei relaxări necontrolate, în Germania un virusolog aruncă totul în aer cu declarațiile sale. 

Profesor dr. Karin Mölling, șefa grupului de cercetări al Institutului de Genetică Moleculară ”Max Planck” din Berlin, declară că singurii care ar trebui protejați sunt bătrânii, în vreme ce tinerii și copiii nu trebuie feriți de infecția cu COVID-19. 

karin

Sursa foto: Pinterest

Tinerii trebuie să se infecteze ca să dobândească imunitate

Renumitul virusolog german susține că tinerii trebuie lăsați în deplină libertate, pentru că numai infectându-se vor dobândi o imunitate naturală împotriva coronavirusului. Întrucât tinerii și copiii fac, în general, forme ușoare de infecție, ar fi bine să stea cât mai mult afară și să se bucure de soare, care este eficient împotriva infectării virale, consideră dr. Mölling. 

Cercetătoarea s-a declarat încă din martie împotriva carantinei, declarând pentru publicația Rubikon că ”trebuie să protejăm persoanele în vârstă”, dar nu și copiii sau tinerii. Conform afirmațiilor sale, infecția cu COVID-19 nu este mai periculoasă decât o gripă, chiar dacă gradul de cotagiozitate este foarte ridicat. 

”Cred că poate nu ar trebui să faceți atât de mult împotriva tinerilor, care trebuie lăsați să stea împreună și să infecteze reciproc.

Trebuie să construim cumva imunitatea. Cum poate fi posibil acest lucru fără contacte? Cei mai tineri suportă infecția mult mai bine”

”Trebuie să protejăm persoanele în vârstă, dar să le protejăm într-un mod care poate fi verificat. Este rezonabil ceea ce facem acum pentru stoparea epidemiei, astfel încât întreaga economie globală să fie aproape paralizată?”, și-a exprimat dezacordul virusologul.

Numărul de infecții și decese din cauza COVID-19 ar trebui comparat cu cele provocate de gripa obișnuită

Aceasta este părerea categorică a virusologului german, care susține că impresia de catastrofă este dată de faptul că auzim zilnic câte infecții și morți a provocat coronavirusul, dar nu putem compara cu numărul de cazuri de gripă. 

„Aflați acum câți morți Sars Corona 2 există în fiecare dimineață. Cu toate acestea, nu vă spun câți oameni sunt deja infectați cu gripă în această iarnă și câte decese a provocat.

Acest lucru nu este pus în contextul potrivit. În fiecare săptămână o persoană moare la Berlin din cauza germenilor multi-rezistenți. Adică 35.000 pe an în Germania. Acest lucru nu este menționat deloc”, a precizat dr. Mölling. 

”Epidemia de gripă din 2018 cu 25.000 de decese în Germania nu a îngrijorat niciodată presa”

”Cred că am avut situații de genul acesta de mai multe ori și că măsurile merg acum prea departe.”, a mai adugat cercetătoarea. 

Coronavirusul nu este mai mult decât o gripă normală

Părerea virusologului german este împărtășită de toți cei care consideră că COVID-19 nu a produs mai multe victime decât gripa sezonieră. 

”Aceasta e frica principală: boala este prezentată ca o boală îngrozitoare. În sine, coronavirusul este ca o gripă într-o iarnă normală. Este chiar mai puțin agresivă în prima săptămână”, a mai spus dr. Mölling. 

Din punctul său de vedere, toată lumea trebuie să iasă afară, să se bucure de soare. 

coronavirus

”Am fost întrebată ce cred despre bătrânii care merg la plimbare.

Pot spune doar atât: da, ar trebui să o facă. Aerul proaspăt este bun pentru că diluează virusul. Toată lumea își poate imagina acest lucru.

Al doilea lucru este că apare acțiunea benefică a soarelui. Lumina ultravioletă ucide virușii.

Este bine pentru copiii care se joacă afară, care fac sport afară. Este bine afară. Este cel mai bine dacă am putea sta afară”, a afirmat ea cu tărie. 

Infecția COVID-19 este prezentată în așa fel încât să producă panică

”Lucrurile sunt prezentate în așa fel încât transmit panică”, susține dr. Molling, adăugând că în opinia sa gripa obișnuită este mai gravă decât infecția COVID-19.

”Acest virus a dus la o pandemie, ceea ce înseamnă că este foarte contagios. Dar  virusul nu reprezintă o cauză a unei boli severe.

Numărul celor infectați și rata exactă a mortalității nu sunt în întregime cunoscute. Din această cauză rata mortalității fluctuează, dar este mica”, a mai spus doctorul.

”Rata de contagiune este foarte mare. Dar, în opinia mea, boala nu este la fel de rea ca gripa. Trebuie să spun: numărul de infectați nu e nici pe departe cea mai mare problemă. Trebuie protejați bătrânii. Și izolate marile focare de infecție. Doar în situații extreme să însemne izolarea. Dar nu sunt de acord, precum unii dintre colegii mei, că trebuie să luăm aceleași măsuri în viața privată, în restaurante, în familie, în grădinițe și mai presus de toate la locurile de joacă. Copiilor trebuie să li se permită să se joace doar afară”.

Lumea este mai educată acum pentru protecția împotriva bolilor

Acesta este principalul (dacă nu singurul) beneficiu pe care dr Mölling îl vede la măsurile riguroase de izolare și carantină. 

”Asta a schimbat lumea. În acest moment toată lumea este educată virologic. Ceea ce e bine.

E bine să te speli pe mâini și în viitor. A strănuta în cot este ceva ce am recomandat de acum zece ani. Toate astea sunt bune.

Dar faptul că cineva declară numărul morților și al celor infectați fără nicio referință, astăzi 16 morți, mâine alți 1.000 de oameni infectați, produce frică.

Ne sunt puse în față numere care înfricoșează. Dar nu sunt corelate cu alte numere”, a subliniat de mai multe ori virusologul. 

Surse foto: Pixabay, Pinterest

Articolul urmator
Un medic din Satu Mare face apel către pacienții care îi calcă pragul să nu-i mai ofere atenții: „E anormal, imoral, amoral, ilegal"
Un medic din Satu Mare face apel către pacienții care îi calcă pragul să nu-i mai ofere atenții: „E anormal, imoral, amoral, ilegal"
Provocarea zilei! Doar o adevărată pasionată de makeup va răspunde cu „da” la aceste 9 întrebări!
Incepe quiz
Provocarea zilei! Doar o adevărată pasionată de makeup va răspunde cu „da” la aceste 9 întrebări!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.1 (7)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.