Peter Kirstein, recunoscut pe scară largă ca tatăl Internetului european, a murit la 86 de ani

Peter Kirstein, recunoscut pe scară largă ca tatăl Internetului european, a murit la 86 de ani

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Pierdere uriașă pentru un întreg continent… Peter Kirstein, supranumit tatăl Internetului european, a închis ochii pentru totdeauna ieri, la vârsta de 86 de ani, la domiciliul său din Londra.

Fiica sa, Sara Lynn Black, a declarat că motivul morții părintelui său a fost o tumoră cerebrală.

Sursa foto Imgur

Profesorul Kirstein a fost inventatorul standardelor numite Protocol de control al transmisiei și protocol Internet, sau TCP / IP, care permit unor rețele de calculatoare diferite să partajeze informații. "Peter a fost marele star al internetului în Europa", a spus Vinton G. Cerf, un pionier american al Internetului, care a fost dezvoltator TCP / IP și coleg și prieten al profesorului Kirstein. „Cu pricepere și finețe, a rezistat presiunii enorme pentru a adopta alternative.”

Profesorul Kirstein era atât de mare fan al rețelelor de calculatoare, încât el a fost cel care a dat reginei Elisabeta a II-a propria sa adresă de e-mail, HME2. În 1976, în timp ce boteza un centru de cercetare în telecomunicații din Malvern, Anglia, regina a devenit unul dintre primii șefi de stat care a trimis un e-mail.

Sursa foto Imgur

În 2003, când regina l-a făcut pe profesorul Kirstein comandant al ordinului Imperiului Britanic, el i-a amintit de acea zi la Malvern, iar „ea a zâmbit” – moment amintit într-un interviu pentru necrologul său realizat în 2019. „Dacă și-a amintit de fapt că a trimis acel e-mail, nu pot spune”, a spus el.
Peter Thomas Kirschstein s-a născut pe 20 iunie 1933, la Berlin, din Walter și Eleanor (Jacobsohn) Kirschstein. Ambii părinți erau dentiști. Mama sa s-a născut la Londra, dar a crescut în Germania. Tatăl său, care a fost distins cu Crucea de Fier pentru serviciul său în Primul Război Mondial, se considera patriot german.

Surse foto: imgur, istock

Articolul urmator
O femeie își găsește tatăl biologic într-un azil de bătrâni la 56 de ani după ce a fost dată spre adopție
O femeie își găsește tatăl biologic într-un azil de bătrâni la 56 de ani după ce a fost dată spre adopție
Ce vei face peste 10 ani?
Incepe quiz
Ce vei face peste 10 ani?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.