Poate fi transmis coronavirusul prin apa din canalizare? Cum răspund specialiștii

Poate fi transmis coronavirusul prin apa din canalizare? Cum răspund specialiștii

Redactor Divahair.ro

O echipă de cercetători din Olanda s-a gândit să monitorizeze traseul circulației coronaviruslui în sistemele de canalizare, pentru a stabili dacă acestea pot fi o sursă de îmbolnăvire.

Conform echipei de cercetare de la Institutul KWR pentru verificarea calităţii apei situat în oraşul olandez Nieuwegein, condusă de Gertjan Medema, circulația din ce în ce mai mare a patogenului în comunități poate spori posibilitatea răspândirii acestuia în sistemele de canalizare.

Canalizare

Îngrijorarea oamenilor de știință este justificată, întrucât SARS-CoV-2 este eliminat adesea inclusiv prin excrementele persoanelor bolnave, conform dutchwatersector.com.

Aceștia au detectat material genetic care alcătuiește coronavriusul într-o stație de epurare a apelor reziduale din localitatea Amersfoort, aflată la 50 de km de Amsterdam. Descoperirea a fost făcută la începutul lunii martie, când în oraș nu începuseră să fie raportate cazuri de îmbolnăviri.
Cu alte cuvinte, sistemele de canalizare pot fi bune indicatoare în privința existenței virusului într-o anumită comunitate.

Citeste si: Avertismentul unui expert sud-coreean pentru întreaga omenire: coronavirusul se ia și prin aer! Ce să faci ca să te ferești

„Detectarea virusului în canalizare, chiar şi în cazurile în care prevalenţa Covid-19 este scăzută, arată că monitorizarea sistemelor de canalizare poate fi un instrument sensibil pentru depistarea circulaţiei virusului în rândul populaţiei”, mai subliniază cercetătorii.

Cu toate acestea, echipa de cercetători ne liniștește, susținând că este puțin probabil ca apa de la canalizare să devină o sursă de infectare cu coronavirus.

Te-ar putea interesa si:  Cum face curățenie Adrian Streinu-Cercel în propria locuință, în plină pandemie de coronavirus. Sfaturile care ajută în această perioadă

Urmărește harta interactivă a îmbolnăvirilor cu coronavirus aici.

Surse foto: Pixabay

Articolul urmator
Familia Regală trece prin clipe extrem de grele! Regele Charles a fost diagnosticat cu cancer
Familia Regală trece prin clipe extrem de grele! Regele Charles a fost diagnosticat cu cancer
Tu stii ce apa bei?
Incepe quiz
Tu stii ce apa bei?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.