Presa românească, în doliu. Jurnalista Clara Mărgineanu s-a stins din viață, la 48 de ani

Presa românească, în doliu. Jurnalista Clara Mărgineanu s-a stins din viață, la 48 de ani

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

La Spitalul Colțea din Capitală și-a dat ultima suflare una dintre cele mai iubite prezențe din presa românească: poeta și jurnalista Clara Mărgineanu a murit, duminică, din cauza unei boli necruțătoare.

Anunţul decesului premature al talentatei românce, la numai 48 de ani, a fost făcut de Horia Gârbea, președintele Filialei București-Poezie a Uniunii Scriitorilor din România, printr-un mesaj postat pe Facebook: „Filiala București-Poezie a Uniunii Scriitorilor din România anunță cu profundă tristețe încetarea din viață a distinsei poete și realizatoare TV Clara Mărgineanu. A publicat 10 volume de poezie și a obținut numeroase premii pentru jurnalism cultural. Prin dispariția Clarei Mărgineanu, literatura noastră suferă o dureroasă pierdere. Dumnezeu s-o odihnească".

Licenţiată în arte la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” din Bucureşti (Facultatea de Film, secția Comunicare audiovizuală), în scurta dar prolifica ei existență, Clara Mărgineanu a publicat nu mai puțin de 10 volume de poezie, datorită cărora a obținut numeroase premii pentru jurnalism cultural. În paralel, regretata jurnalistă a colaborat și cu Televiziunea Română, mai exact cu casa de Producție, promovând formele culturii române publicului.

Ultimul mesaj al regretatei Clara Mărgineanu a fost acesta din data de 31 martie: ”Omenia va învinge pandemia! Dragii mei prieteni, vă scriu greu, cu mâna dreaptă branșată la perfuzii și transfuzii. Vă rog respectuos, ca în ceea ce mă privește, să luați în seamă doar mesajele postate și semnate de mine. Mesajele dumneavoastră scurte, calde și binevoitoare mi-au fost și îmi sunt oxigen și balsam. Deocamdată, există cantitatea de sânge care îmi este necesară. Așa m-a anunțat domnul doctor. Aseară am făcut prima transfuzie, cu speranța că voi fi aptă să suport tratamentul care se impune. De obicei, scriu mai frumos și mai poetic, acum, respirația în sine mi se pare un poem. Și cântecul Sirenelor de pe Salvare, noaptea, transferată între spitale... În acord cu felul meu de a fi, nu aș fi cerut, vreodată, ajutor pe Facebook. Așa m-a sfătuit Părintele Alexandru (de care fac ascultare), să scriu, să cer ajutorul... Așa am făcut și ce a urmat a fost o revelație a binelui din oameni...Acum, inima mea vă face o plecăciune. În aceste vremuri scoase din minți, cred că întrevăd o posibilă soluție: Omenia va învinge pandemia! Omenia, altruismul și generozitatea dumneavoastră v-au anihilat propriile neliniști și spaime. V-ați grăbit să mă ajutați. Acum, pe mine, altădată pe altcineva. Spirala binelui. În aceste gesturi, zâmbește Dumnezeu! Trimit către fiecare, iubirea mea! Clara Mărgineanu, Spitalul Colțea, 31 martie”.

Surse foto: captura Youtube

Articolul urmator
Un medic cardiolog din Timișoara a pierdut lupta cu viața! A fost accidentat mortal în fața spitalului în care lucra de aproximativ 8 ani
Un medic cardiolog din Timișoara a pierdut lupta cu viața! A fost accidentat mortal în fața spitalului în care lucra de aproximativ 8 ani
Ce melodie romaneasca se potriveste stilului tau?
Incepe quiz
Ce melodie romaneasca se potriveste stilului tau?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.6 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.