Regina Elisabeta a II-a și-a încălcat propriile reguli: i-a lăsat pe toți cu gura căscată când a apărut așa

Regina Elisabeta a II-a și-a încălcat propriile reguli: i-a lăsat pe toți cu gura căscată când a apărut așa

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

Regina Elisabeta a II-a este un simbol longeviv și plin de prestanță al uneia dintre cele mai vechi monarhii din lume. Iată de ce ne așteptăm ca ținuta și purtarea ei să fie mereu fără cusur și să întrunească tot ceea ce noi ne imaginăm că înseamnă regalitatea: forță, eleganță și charismă.

Desigur, mulți dintre noi nu prea știm ce reguli complexe de etichetă impune poziția de Regină a Marii Britanii. Dar un lucru cunosc până și copiii: o regină trebuie să poarte coroană. Iar Elisabeta a II-a respectă cu strictețe această regulă. Iată de ce apariția Reginei la deschiderea Sesiunii Anuale a Parlamentului de la Londra cu o simplă diademă în locul coroanei regale a provocat un adevărat șoc.

regina la parlament

Regina a ținut discursul fără coroana regală

De 65 de ani, Regina Elisabeta a II-a ține un discurs de deschidere a Sesiunii Anuale a Parlamentului, la Palatul Westminster. Pentru acest eveniment, ținuta ei este foarte clar stabilită, cu toate însemnele monarhice, cu veșminte și bijuterii complicate, inclusiv cu mantia regală. Bineînțeles, coroana nu trebuie să lipsească, iar Regina nu s-a abătut de la această regulă decât de două ori în domnia sa: anul acesta și în timpul alegerilor din 2017. Au mai existat momente în anii '70 când nu a purtat coroana, dar a fost vorba de ceremonii mai puțin importante.

Discursul Reginei este și o celebrare simbolică a relației dintre monarh și parlamentari, care n-a fost întotdeauna pozitivă de-a lungul istoriei. De aceea, apariția Reginei fără coroană la acest eveniment a ridicat unele semne de întrebare privind nemulțumirile acesteia față de prim-ministru și față de Parlament. 

Motivul oficial: coroana regală este prea grea

La deschiderea sesiunii parlamentare din 2019, Coroana Imperială de Stat a fost așezată pe o perniță lângă Regină, în vreme ce aceasta a purtat o diademă mai ușoară. Realizată pentru încoronarea Regelui George al VI-lea în 1937 și având la bază modelul purtat de Regina Victoria în 1838, actuala coroană are o valoare inestimabilă, fiind încrustată cu cele mai scumpe pietre prețioase din lume: Safirul Edward, Safirul Stuart și Rubinul Prințului Negru.

Diamantul Cullinan II este cel mai mare dintre toate, de 317,4 carate. În total, coroana are 2.868 de diamante, 17 safire, 11 smaralde și 269 de perle. Vă puteți imagina că nu este deloc ușoară; de fapt, cântărește peste 1 kilogram! La 93 de ani, pare un efort foarte mare să poarte o astfel de coroană pe durata întregului eveniment, nu-i așa?

regina cu coroana regala

Sursa foto: Pinterest

Anul trecut, în documentarul BBC „The Coronation”, regina a mărturisit: „Nu poți privi în jos pentru a citi discursul... Pentru că, dacă ai face-o, gâtul tău s-ar rupe. Așadar, există unele dezavantaje când porți coroana, dar este un obiect foarte important”.

De altfel, Diadema George IV pe care a purtat-o Regina la deschiderea sesiunii parlamentare de anul acesta nu este mai puțin regală. Aceasta s-a potrivit de minune cu colierul ei de diamante și o rochie albă creată de Angela Kelly.

Totuși, au existat voci care au spus că adevăratul motiv pentru care Regina nu a purtat coroana a fost unul simbolic, ca și cum ar fi repudiat monarhia, rolul său regal sau, poate, Brexitul.

Starea de furie a reginei pare să confirme unele zvonuri

O altă abatere de la conduita regală în timpul discursului anual de la Parlament a fost starea vizibilă de supărare a Reginei, care a creat numeroase comentarii pe rețelele de socializare. Multe persoane de pe Twitter au considerat că Regina este furioasă pe premierul Boris Johnson pentru că a târât-o într-un haos politic cauzat de Brexit. „Discursul Reginei ironizează guvernul și face o aluzie la faptul că acest guvern știe că nu poate îndeplini niciuna dintre politicile sale”, scrie unul dintre comentatori pe Twitter. 

Surse foto: Getty, Pinterest

Articolul urmator
DJ Lalla, tânăra găsită moartă pe plaja din Mamaia, a lăsat în urmă multă durere. Tatăl ei a mărturisit că s-ar fi luptat cu depresia 
DJ Lalla, tânăra găsită moartă pe plaja din Mamaia, a lăsat în urmă multă durere. Tatăl ei a mărturisit că s-ar fi luptat cu depresia 
Ce regină din istorie ești?
Incepe quiz
Ce regină din istorie ești?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.