România, nivel maxim de infectare, în plin demers de relaxare a măsurilor de restricție

România, nivel maxim de infectare, în plin demers de relaxare a măsurilor de restricție

Cristina Gherghina

Autoritățile române se pregătesc pentru relaxarea măsurilor de restricție, însă, un grafic realizat de specialiști arată că România se află în zona maximă de risc pandemic. Într-o astfel de situație se mai află și Statele Unite ale Americii, India și Marea Britanie. Medicii au explicat cum s-a ajuns în această situație, potrivit playtech.ro

Potrivit graficului care a rezultat dintr-o analiză matematică, România are zilnic în medie 300-350 de cazuri de mai bine de o lună. 

grafic coronavirus

Sursă foto: End Coronavirus

Celelalte țări țin sub atentă observație zonele roșii care persistă încă de la mjlocul pandemiei, iar părerea medicilor este că sunt necesare restricții suplimentare pentru a putea depăși cu bine această etapă extrem de periculoasă. 

Spania, Italia, Belgia și Germania se află acum în zona galbenă, ceea ce semnifică un rist lent al scăderii vârfului epidemiologic. 

Citește și: Anunț îngrijorător de la OMS: „Nu vă relaxați! Ce e mai rău abia urmează”

Din zona verde fac parte Austria, Australia, China și Grecia. În zona verde scăderea numărului de cazuri confirmate este la fel de rapidă precum creșterea lor. 

Graficul privind situația din mai multe țări a fost realizat de End Coronavirus, o coaliție care are peste 4000 de voluntari specialiști: epidemiologi, clinicieni, statisticieni, activiști civic.

Emilian Damian Popovici, vicepreședintele Societății Românde de Epidemiologie susține faptul că evoluția acestei etape periculoase depinde atât de măsurile luate de autorități, cât și de respectarea lor de către cetățeni. 

"Acest platou poate rămâne la acest nivel o perioadă mai lungă sau mai scurtă în funcție de măsuri și în funcție de răspunsul populației la aceste măsuri recomandate. Acestea sunt cele mai importante aspecte, vedem acest platou, vedem de ce trebuie să fim extrem de responsabili față de această situație, care nu e dintre cele mai bune. Aceasta este ideea, ca populația să rețină acest grafic roșu, care este pe platou, de noi va depinde dacă se va menține, dacă va avea o curbă Doamne ferește! ascendentă sau descendentă", a spus Emilian Damian Popovici.

Surse foto: Istock

Articolul urmator
Medicii din România "lovesc" din nou! O femeie a fost operată de hernie, deși era însărcinată
Medicii din România "lovesc" din nou! O femeie a fost operată de hernie, deși era însărcinată
Ce vedeta din Romania esti?
Incepe quiz
Ce vedeta din Romania esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.