Șoferul român de tir dat exemplu în toată Italia pentru cum s-a autoizolat din cauza COVID-19

Șoferul român de tir dat exemplu în toată Italia pentru cum s-a autoizolat din cauza COVID-19

Cristina Gherghina

Presa din Italia laudă modul în care un șofer român de tir a acționat atunci când a început să aibă simptome specifice COVID-19. Bărbatul a povestit pentru Rete Chiara, un canal de televiziune din Peninsulă, despre izolare, felul în care a fost tratat de medici și ce l-a determinat să evite interacțiunea cu familia sa.

Reporterii Rete Chiara au stat de vorbă prin telefon cu românul pe care l-au numit Giuseppe, nume fictiv. Identitatea românului nu a fost dezvăluită pentru a-l proteja pe acesta și pe familia sa. Bărbatul a povestit despre momentele în care a realizat că ar putea fi infectat cu noul coronavirus după cursă de o săptămână în nordul Italiei. 

Românul locuiește de 15 ani în Gela, împreună cu soția și copii săi. De 14 ani lucrează ca șofer de tir pentru o firmă de transport din zonă. Acesta a povestit că pe data de 8 martie a fost trimis de firma de transport în nordul Italiei pentru a efectua diferite transporturi de marfă, potrivit Observator.tv

sofer roman de tir

Citește și COVID-19 se poate transmite prin mâncare? Concluziile care ne liniștesc în aceste vremuri de panică

La o săptămână după ce a fost trimis la muncă, bărbatul spune că a făcut febră. 

"Mă întorceam dintr-o cursă efectuată în zona Treviso și Mantova, în nordul Italiei. Când m-am întors din cursă, sâmbătă seara, 14 martie, l-am sunat pe angajatorul meu și i-am spus că simt temperatura puțin ridicată, fiindcă eu m-am informat mereu despre această situație, cum se manifestă, ce înseamnă", a spus român care, la aceea vreme, suspecta că ar putea fi infectat cu noul coronavirus. 

Patronul firmei nu a stat nici o secundă pe gânduri și i-a dat românului cheile de la casa sa de vacanță din Manfria, iar bărbatul s-a autoizolat acolo. 

"A venit din nordul Italiei, ne-a avertizat că avea simptome, spunându-ne că nu avea intenție să meargă acasă, la soția și copiii lui, ca măsură de precauție. Noi i-am făcut pe plac, fiindcă așa este corect. Așadar el, de când s-a întors din cursă, nu a avut contact cu nimeni.", a declarat pentru Rete Chiara patronul societății Autotrasporti Sciagura Liborio & Figli Srl, firma la care lucrează românul. 

"Familia nu mi-am mai văzut-o din data de 8 martie”

De îndată ce s-a autoizolat, românul a început să dea telefoane la numărul verde și la 118, dar a fost în zadar. Când început să se simtă rău, bărbatul a fost dus la spital unde a fost testat pentru coronavirus. 

„Am început să sun la numărul verde, nu mi-au răspuns. Am sunat la numărul 118, mi-au spus să mă duc acasă liniștit că nu am nimic. Eu le-am spus că am copiii, am soția care mă așteaptă acasă și nimic.

Apoi am sunat din nou la 112, mi-au spus același lucru: «du-te acasă, de ce mai stai încă acolo?». Le-am zis că nu pot să plec și am rămas aici, în casa asta de vacanță. Nu am vrut să mă întorc acasă mai mult pentru familie, așa că m-am autoizolat. Duminică (15 martie – n.r.) am încercat să-l sun și pe medicul de familie și nu mi-a răspuns, mi-a răspuns abia luni dimineața și mi-a zis să iau un Paracetamol când am temperatură mai mare de 38-39 de grade.

romana coronavirus italia

Sursă foto: Imgur

Apoi, marți, m-am simțit puțin mai rău, a venit o ambulanță de la Gela, mi-au făcut un control și m-au dus la spitalul din Caltanissetta. Odată ajuns acolo, mi-au făcut toate verificările la plămâni, chestii, mi-au făcut și testul cu tampon. Mi-au spus că sunt bine, că nu am coronavirus și că pot chema pe cineva să mă ducă acasă, deoarece ambulanța plecase.

Eu am sunat șefii, aceștia au venit cu două mașini și mi-au lăsat una în fața spitalului. Eu am luat-o, iar ei au plecat cu cealaltă mașină.”

Cu toate că medicii i-au spus că este bine și nu are coronavirus, românul a luat decizia de a nu se întoarce la familia sa pentru a-i proteja și s-a întors la casa de vacanță a patronului. La 48 de ore, acesta a fost sunat de la spital pentru a-l anunța că rezultatul testului pentru coronavirus a ieșit pozitiv. 

„Am stat mereu singur. Nu am avut contact cu nimeni de când m-am întors, familia nu mi-am mai văzut-o din data de 8 martie.”, a adăugat românul.

Bilanţul epidemiei de coronavirus a ajuns la 6.077 de morţi în Italia, cu 601 decese în plus faţă de duminică. De asemenea, 50.418 pacienți sunt infectați cu coronavirus, cu 4.789 mai mulți decât ieri.

 Citește și COVID-19: cum trebuie să mergem la medic, dacă este neapărat necesar! Reguli de bună purtare

Urmărește harta interactivă a îmbolnăvirilor cu coronavirus aici.

Surse foto: Istock, Imgur

Articolul urmator
Cum a ajuns o fată moartă să fie cea mai sărutată fată din lume. Misterul creat în jurul decesului său încă intrigă toată planeta
Cum a ajuns o fată moartă să fie cea mai sărutată fată din lume. Misterul creat în jurul decesului său încă intrigă toată planeta
Test de cultură generală: poţi ghici numele cărții după prima frază din roman?
Incepe quiz
Test de cultură generală: poţi ghici numele cărții după prima frază din roman?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.