Studiu: femeile necăsătorite și fără copii sunt cele mai fericite ființe din lume!

Studiu: femeile necăsătorite și fără copii sunt cele mai fericite ființe din lume!

Redactor Divahair.ro

Un lucru este cert. Femeia adultă care nu are soț sau copii, a fost, este și, din păcate, va fi subiect de milă și de bârfă a celor din din jur. Pentru că există mulți oameni care doar așa văd împlinirea sufletească. Femeia care își trăiește viața după propriile norme este privită cu reținere, cu o sprânceană ridicată, de societate.

Conform celui mai recent studiu realizat sub coordonarea lui Paul Dolan, profesor de științe comportamentale la London School of Economics și autor al cărții  Happiness by Design, femeile necăsătorite și fără copii sunt cele mai fericite ființe din lume. Profesorul susținecontrariul: reperele tradiționale ale unei vieți împlinite – știți voi, viața aceea clasică: facultate, găsit locul de muncă ideal, iubire ca în filme, căsătorie, copii – nu sunt deloc corelate cu fericirea.

Pe deasupra, cercetările recente arată clar că femeile necăsătorite și fără moștenitori au o speranță de viață mult mai mare. Statistic vorbind, femeile – mai ales cele căsătorite, de vârstă mijlocie – prezintă un risc mai mare de a dezvolta boli fizice și psihice decât omoloagele lor singure.

„Persoanele căsătorite sunt mai fericite decât alte subgrupuri ale populației, dar doar atunci când soțul/soția se află în aceeași încăpere și când sunt întrebate direct cât de fericite sunt. Când partenerul de viață nu este prezent, răspunsul este că se simt mizerabil de nefericite” - a declarat Dolan pentru cei de la The Guardian. Potrivit studiului în cauză, bărbații căsătoriți sunt mai fericiți decât femeile căsătorite.

Viețile bărbaților sunt schimbate complet în bine atunci când se căsătoresc, au nenumărate beneficia obținute în urma căsătoriei. Își asumă mai puține riscuri, câștigă mai mulți bani și le crește speranța de viață. Femeile, pe de altă parte, trebuie să suporte și să susțină tot cee ace face bărbatul, să aibă grijă de el. Și asta nu face decât să îi sporească ei nefericirea și să îi scadă considerabil speranța de viață.

La studiul lui Paul Dolan au participat persoane căsătorite, necăsătorite, divorțate, separate și văduve. El se bazează pe date oferite de American Time Use Survey (ATUS), care a comparat nivelurile de plăcere și insatisfacție la categoriile de persoane mai sus menționate.

Articolul urmator
Un băiat de 13 ani a crezut că a rămas singur pe lume după ce bunica lui a dispărut fără urmă. Ce gest incredibil a făcut bătrâna
Un băiat de 13 ani a crezut că a rămas singur pe lume după ce bunica lui a dispărut fără urmă. Ce gest incredibil a făcut bătrâna
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari
Incepe quiz
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (18)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.