SUA au la dispoziție o săptămână să ia măsurile necesare pentru stoparea răspândirii coronavirusului. Află de ce aceste zile sunt cruciale

SUA au la dispoziție o săptămână să ia măsurile necesare pentru stoparea răspândirii coronavirusului. Află de ce aceste zile sunt cruciale

Cristina Gherghina

În contextul coronavirusului, nici situația din SUA nu este prea roz. Experții spun că toate acțiunile pe care oficialii și cetățenii le vor face în această săptămână vor contura traiectoria virusului la nivel național. Astfel, zilele următoare vor fi cruciale pentru viitor SUA, potrivit businessinsider.com.

Până în acest moment, SUA a înregistrat peste 4.700 de cazuri confirmate și 92 de decese. Experții în sănătate publică solicită intervenții care ar putea "aplatiza curba", cu alte cuvinte, să încetinească răspândirea virusului, astfel încât sistemul de sănătate al țării să nu fie copleșit de multiple cazuri confrimate în același timp.

raspandirea coronavirusului

 Cele mai bune metode de a face acest lucru sunt izolarea persoanelor bolnave, urmărirea persoanelor bolnave care au avut contact cu alții pentru a vedea dacă aceștia au fost infectați, intrarea în carantină a oricărei perioane care ar fi putut fi expusă viruslui, închiderea școlilor și birourilor și încurajarea oamenilor să evite aglomerația.

Fără aceste măsuri, rata infecției cu coronavirus va crește cel mai probabil. În schimb, "aplatizarea curbei" le va oferi suficient timp furnizorilor din sistemul de sănătate să facă mai multe teste, să obțină mai multe paturi și ventilatoare și să consolideze arsenalul de consumabile și tratamente pentru a combate coronavirusul.

Citește și Semne că ești infectat cu COVID-19

"Suntem la o distanță de 11 zile față de situația din Italia"

Acastă săptămână este crucială pentru Statele Unite ale Americii, potrivit Asaf Bitton, profesor asistent de medicină la Universitatea Harvard, care este directorul executiv al Ariadne Labs.

"Suntem la o distanță de 11 zile față de situația din Italia și suntem pe cale să repetăm în curând situația nefericită de acolo și din cea mai mare parte de Europei", a scris Bitton pe Medium vineri, 13 martie. „Trebuie să trecem la atenuarea pandemiei printr-o distanțare socială la scară largă", a adăugat acesta.

 În SUA există aproximativ 45.000 de paturi de terapie intensivă disponbile. Acest număr poate fi crescut până la aproximativ 95.000 într-o situație de criză, dar nici mărcar acest surplus de paturi nu ar face față unui imens flux de cazuri de coronavirus, conform lui Bitton.

Distanțarea socială, cea mai bună armă împotriva coronavirusului

În țări precum China și Italia, unde oamenii nu au fost izolați imediat când au fost raportate doar câteva cazuri, numărul persoanelor infectate a crescut peste noapte. Motivul este traiectoria de creștere exponențială a virusului. Studiile de până acum sugerează că, în medie, pacienții infectează 2 1/2 alte persoane.

distantarea sociala

Această rată de infecție tulburătoare nu va scădea decât dacă oamenii, infectați sau nu, vor reduce contactul social.

"Unele modalități de menținere a distanței sociale sunt închiderea școlilor și a spațiilor publice, anularea activităților de grup ale copiilor, evitarea vizitelor, o distanță de 6 metri între oameni în momentul în care ies din case și cât mai puține drumuri la magazine. Oricine se simte bolnav ar trebui să se izoleze și să contacteze un medic", a spus Bitton.

„Distanțarea socială este grea și poate avea un impact negativ asupra multor persoane, în special a celor care se confruntă cu vulnerabilități în societatea noastră. Avem șansă de a salva vieți prin acțiunile pe care le întreprindem chiar acum și pe care s-ar putea să nu o mai avem în câteva săptămâni. Este un imperativ pentru sănătatea publică ... Nu putem aștepta", este îndemnul lui Bitton. 

Citește și Coronavirusul din China a speriat România. Află care sunt cauzele răspândirii și cum trebuie să te fereşti

Urmărește harta interactivă a îmbolnăvirilor cu coronavirus aici.

Surse foto: Istock

Articolul urmator
Schimbarea numelui după căsătorie: află în ce condiții mai poți călători în străinătate cu actele pe numele anterior
Schimbarea numelui după căsătorie: află în ce condiții mai poți călători în străinătate cu actele pe numele anterior
Cât de pregătit/ă ești să faci față coronavirusului? Testează-ți cunoștințele
Incepe quiz
Cât de pregătit/ă ești să faci față coronavirusului? Testează-ți cunoștințele

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.