Tentativă de asasinat la viața unui reputat jurnalist român. Cine a vrut să-l ucidă și cum a scăpat ziaristul!

Tentativă de asasinat la viața unui reputat jurnalist român. Cine a vrut să-l ucidă și cum a scăpat ziaristul!

Redactor Divahair.ro

Jurnalistul Dragoș Boța, care activa la publicația online pressalert.ro, din Timișoara, a fost în pericol de moarte, după ce doi interlopi timișoreni ordonaseră asasinarea sa. Planul celor doi infractori a fost dejucat de procurorii DIICOT, care au dispus joi arestarea acestora.

Dragoș Boța, unul dintre cei mai respectați jurnaliști timișoreni, care a dezvăluit pe larg în articolele sale informați despre activitatea infracțională a doi temuți interlopi din județul Timis, Boncu Lucian Adrian și Rafa Bogdan, a fost la un pas de moarte, conform unui anunț făcut joi de DIICOT. Conform acelorași surse, cei doi bărbați, care făceau traffic cu droguri, ar fi plănuit să-l împuște pe jurnalistul Dragoș Boța.

Dragos Bota

„S-a reținut faptul că, în intervalul 2017-2019, la nivelul municipiului Timișoara s-a constituit și a acționat un grup infracțional organizat, având ca scop derularea de activități pe linia traficului cu droguri de mare risc, respectiv cocaină. Nucleul acestui grup l-au reprezentat mai mulți exponenți ai lumii interlope din oraș, care de-a lungul timpului au fost implicați și în alte activități infracționale comune (șantaje, reglări de conturi, extorcări). Protecția activităților infracționale era asigurată de suspectul B.L.A., un lider marcant al lumii interlope din municipiul Timișoara”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Citește și: Mihai Morar, lovit de COVID-19. Ce i s-a întâmplat prezentatorului

Oamenii legii au început să strângă dovezi despre cei doi infractori, încă din 2018, când au aflat și despre tentative de asasinat la viața lui Boța.

”În cursul anilor 2018 - 2019, suspectul B.L.A. a inițiat anumite demersuri menite să ducă la intimidarea și agresarea unui jurnalist, ca urmare a numeroaselor articole de presă publicate de acesta, în care se relatau diferite evenimente cu caracter infracțional la care participase suspectul B.L.A. și se conturau suspiciuni privind posibile conexiuni ale acestuia cu diferite medii din administrația publică locală. În acest context, la data de 09.09.2019, jurnalistul a publicat un articol, în care relata despre audierea suspectului B.L.A. într-un dosar al DIICOT – Structura Centrală, cu privire la activități de trafic de droguri de mare risc. Din probatoriul administrat a rezultat că, profund iritat de acest ultim articol, la data de 10.09.2019, suspectul B.L.A. a inițiat o întâlnire, la un restaurant de pe raza localității Chișoda, la care au participat doi dintre apropiații săi – suspectul G.N. și suspectul I.D. – precum și alți doi tineri, prieteni ai suspectului G.N., identificați în persoana suspecților M.R.C. și M.E.C.. Cu ocazia respectivei întâlniri, suspectul B.L.A. a încercat să-l determine pe suspectul G.N. ca acesta, împreună cu cei doi prieteni ai săi, să-l împuște pe jurnalist, drept răzbunare pentru articolele compromițătoare scrise de acesta la adresa suspectului B.L.A.”, se mai arată în sursa citată.

Arma crimei dejucate, postată de Dragoș Boța pe pagina lui de Facebook

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, jurnalistul a prezentat și fotografia cu pistolul cu care ar fi trebuit să fie ”executat”.

„Un glonț sau poate mai multe pentru că am refuzat să înțeleg mesajul mafiot transmis în iunie 2018, când mi s-a dat foc la mașină, la 11 zile după ce am scris despre legătura dintre Lucian Boncu și Ioan Nasleu, consilierul personal al primarului Timișoarei. Atunci, Nicolae Robu m-a atacat atunci spunând că nu sunt jurnalist și că este posibil să-mi fi dat singur foc la mașină pentru a mă victimiza. Adevărurile dezvăluite deranjau. Au venit și amenințările directe din parte lui Boncu să-i las prietenii în pace. Plus un proces în care mi se cereau daune pentru că l-am făcut interlop. A pierdut, dar în tot acest timp, pe toate canalele, mi s-a transmis că nu e bine ce fac, să o las mai moale. Acum m-a dat în judecată prietenul lui Nasleu, care dădea dedicații la manele ”pentru armata lui”, pentru ”fratele” Boncu”, scrie Dragoș Boța, în postare.

„Cu toate acestea, m-am încăpățânat să continui investigațiile despre interlopi și primăria lui Robu. Pentru că asta e crima organizată – infractori și decidenți din administrația locală. În spatele lor, o grămadă de fire nevăzute și grupuri de interese, inclusiv din lumea justiției, care-i sprijineau, îi sprijină și îi vor sprijini în continuare. Tot acest suport i-au dat aripi liderului interlop Boncu care a decis, în septembrie anul trecut, că este cazul să-mi închidă gura. Definitiv. Este o chestiune de noroc că acum sunt în viață, chiar dacă echipa morții trimisă să execute ordinul mi-a găsit mașina în noaptea când trebuia să fiu exemplul care dovedea puterea mafiei în Timișoara. Toate acestea se petreceau în zilele în care Nicolae Robu susținea că în Timișoara nu există grupări interlope și că eu fabulez când vorbesc despre legăturile administrației sale cu grupările de crimă organizată. Toate acestea sunt fapte. Care pot fi verificate și dovedite. Mă aștept ca de acum să înceapă un nou val de atacuri la adresa mea și a celor care au ales să-și facă datoria și să nu fie slugile mafiei. Voi continua să-mi fac meseria de jurnalist și să dezvălui acest cancer al crimei organizate și corupției care a transformat frumosul oraș al florilor în Mica Sicilie a României. Pentru că oamenii din cetate trebuie să știe ce se întâmplă. Asta este datoria mea ca ziarist - să le spun adevărul. Și asta nu voi negocia niciodată”, a adăugat el.

Și un reptutat medic din Timișoara, retras din activitate, a relatat despre cazul jurnalistului pe pagina sa de Facebook.

„Ceea ce am aflat astăzi, întrece orice imaginație: un atentat la viața jurnalistului timișorean, Dragoș Boța, a fost dejucat de către instituțiile statului. Același ziarist căruia, în urmă cu ceva vreme, i-a fost incendiată și mașina, fiind acuzat, în mod public, la vremea respectivă, de aceleași personaje, care îl jignesc si azi, că «și-a înscenat» incendierea pentru «a câștiga popularitate». Iată că DIICOT demonstrează că și incendierea autoturismului a fost comandată de același grup de interese, în strânsă legătură cu persoane din vârful administrației timișorene, același grup care antamase asasinatul! Este de necrezut că, într-un oraș ca Timișoara, în spatele cortinei, pot exista asemenea scenarii și asemenea indivizi”, a scris Craina pe pagina sa de Facebook.

Surse foto: Facebook, DIICOT

Articolul urmator
Alexandru, un tânăr român stabilit în Spania, s-a trezit din comă după doi ani. "Ziua în care l-am văzut stând din nou în picioare"
Alexandru, un tânăr român stabilit în Spania, s-a trezit din comă după doi ani. "Ziua în care l-am văzut stând din nou în picioare"
Test viata anterioara: unde, cand si cu cine ai trait
Incepe quiz
Test viata anterioara: unde, cand si cu cine ai trait

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.