Un spital, menit să îi ajute pe bolnavii de COVID-19, a fost construit cu ajutorul donațiilor strânse de medicii de la Institutul Fundeni

Un spital, menit să îi ajute pe bolnavii de COVID-19, a fost construit cu ajutorul donațiilor strânse de medicii de la Institutul Fundeni

Cristina Gherghina

Medicii de la Institutul Clinic Fundeni au ajutat la construirea unui mini-spital din 5 containere în curtea instituție, destinat persoanelor suferinde de cancer suspecte de infecție cu coronavirus. Personalul a reușit să strângă banii necesari construirii acestui spital modular în doar patru zile, potrivit Hotnews.

Pe parcursul efectuării testelor pentru COVID-19, acest mini-spital îi va găzdui pe cei cu afecțiuni oncologice și pe cei cu transplant de rinichi, ficat sau măduvă osoasă până la aflarea rezultatelor. 

Cei care vor fi testați negativ vor putea fi primiți interiorul spitalului, urmând ca cei pacienții cu coronavirus vor trimiși la spitalele de boli infecțioase confirmate de Ministerul Sănătății. 

spital modular fundeni

Sursă foto: Imgur

Această măsură a fost luată pentru a-i proteja atât pe pacienții Institutului Clinic Fundeni, cât și personalul medical care se află în prima linie în lupta împotriva coronavirusului.

În contextul coronavirusului, persoanele cu boli cronice sunt cele mai vulnerabile în fața virusului periculos, riscând să facă forme grave ale COVID-19. De asemenea, în cazul acestor persoane este cel mai probabil să survină decesul. 

Citește și Dimensiunea dezastrului din spitalul groazei din Suceava: ”Din sacii negri cu care sunt transportați pacienții morți sună telefoanele”

"Încrederea pe care ne-o transferați ne dă speranță și puterea de a face ca lucrurile să se întâmple cât mai rapid"

Cele 5 containere formează prima fază a proiectului unității speciale de triaj exterior a pacienților suspecți de infecție cu coronavirus și urmează să fie funcționale după ce se va finaliza racordarea la rețelele de utilități edilitare, la instalațiile de gaze medicale și la sistemele de ventilație.

mini-spital fundeni

Sursă foto: Imgur

Suma necesară pentru construirea acestui mini-spital, de 170.000 de lei, a fost colectată în urma unei strângeri de fonduri lansată de Asociaţia Balcanică de Acces Vascular (BAVA), organizaţie non-profit ce are drept scop creşterea calităţii actului medical în România. Această organizație a fost înființată de un grup de medici anestezişti de la Institutul Clinic Fundeni în anul 2014.

Asociația este condusă de prof. dr. Dana Tomescu, șef secţie ATI în cadrul Institutului Clinic Fundeni, prof. dr. Şerban Bubenek, șef secţie ATI la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardio-Vasculare Prof. Dr. C.C. Iliescu şi de dr. Mihai Popescu, șef lucrări, medic specialist la Institutul Clinic Fundeni.

"Suntem extrem de impresionați de gestul de bunătate al sponsorilor, firme sau persoane fizice, care și-au rupt din bugetul afectat de criză o sumă importantă pentru a realiza acest deziderat medical. Încrederea pe care ne-o transferați ne dă speranță și puterea de a face ca lucrurile să se întâmple cât mai rapid posibil. Mulțumim tuturor!", spune medicul Dana Tomescu, președintele Asociației BAVA și șefa Secției ATI 3 de la Institutul Fundeni, potrivit Hotnews.

Citește și Semne că ești infectat cu COVID-19

De câți bani mai este nevoie pentru dotarea mini-spitalului

Suma necesară pentru dotarea zonei de triaj exterior este de 120.000 de lei. Asociaţia Balcanică de Acces Vascular apelează la oamenii cu suflet mare care doresc să ajute la strângerea acestei sume. Banii vor fi folosiți pentru a achiziționa monitoare de funcții vitale, aparatură de decontaminare și sterilizare, un laborator de analize point-of-care, videolaringoscop, defibrilator, echiparea sistemelor de ventilație mecanică, precum și echipamente de protecție personală.

echipment medical spitalul fundeni

Sursă foto: Imgur

Până la acest moment, asociația a semnat contracte de sposorizare în valoare de 188.000 de lei, dintre care, deocamdată, doar 170.00 de lei au ajuns în conturile asociației. 

Dacă doriți să donați sau să sposorizați proiectul BAVA puteți găsi detalii pe bavainfo.org.

Surse foto: Imgur

Articolul urmator
O tânără din Iași a ajuns la spital crezând că este însărcinată. Medicii au descoperit că avea o tumoare de 11 kilograme
O tânără din Iași a ajuns la spital crezând că este însărcinată. Medicii au descoperit că avea o tumoare de 11 kilograme
Ai fost un Grinch sau un Mos Craciun?
Incepe quiz
Ai fost un Grinch sau un Mos Craciun?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.