Un tânăr de 19 ani a vândut un ou cu 150 de lei! Cum a devenit un exemplu pentru mulți antreprenori din România

Un tânăr de 19 ani a vândut un ou cu 150 de lei! Cum a devenit un exemplu pentru mulți antreprenori din România

Ramona Jurubita

Un tânăr de 19 ani din Arad a dovedit că este descurcăreț după ce a început să obțină profit considerabil de pe urma pasiunii sale. Și nu, nu este cântăreț sau dansator și nici nu activează în domeniul artelor! Denis Caba a moștenit de la tatăl său dragostea pentru animale și păsări, așa că și-a deschis o afacere care are mare succes nu doar în zonă, ci și peste hotare.

Tânărul este student la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj, iar în Arad, unde locuiește, are o fermă cu 700 de exemplare de păsări, unele dintre ele exotice și rare.

„E o pasiune comună pe care o moștenește de la mine. De la o vârstă fragedă a iubit animalele, a crescut cu ele și le-a îndrăgit. Ne bucurăm că merge pe drumul acesta.”, a dezvăluit tatăl băiatului, Mihai Caba, pentru Observator.

De pe urma acestor vietăți scoate bani frumoși, pentru că vinde pui sau ouă, iar cererea este foarte mare. Se poate spune că a dat lovitura în afaceri pentru că vinde un ou și cu 150 de lei. Bineînțeles, nu este vorba despre ouă obișnuite, ci despre unele ce pot ajunge să cântărească peste jumătate de kilogram.

„Oul de struț emu ajunge undeva la 600-700 de grame, echivalentul a 15-20 de ouă de găină. La începutul sezonului sunt la 150 de lei bucata, iar apoi, mai pe finalul sezonului la 100 de lei. Le trimitem atât în țară, cât și în afară.”, a explicat tânărul antreprenor.

Producția mare de ouă îi aduce și profit, mai ales că produsele sale ajung să fie vândute și în țări îndepărtate precum Algeria, Cuba sau Pakistan.

Struții emu nu sunt singurele păsări exotice pe care le crește și le îngrijește cu drag. Studentul mai are la ferma sa papagali, prepelițe, rațe și turturele, dar și unele dintre cele mai rare specii de păuni.

„Un păun poate să pornească de la 100 de euro și poate să ajungă la 700-1000 de euro. Depinde de culoare, depinde foarte mult de cum sunt crescute. În momentul în care sunt crescute de oameni, bineînțeles că vor fi mult mai blânde.”, a mai spus el pentru sursa menționată anterior.

Denis Caba are planuri mari pentru viitor, pentru că vrea să își extindă afacerea și să dețină, în curând, cel puțin 1000 de exemplare de păsări. Cea mai mare dorință a lui este să aibă la fermă și o pereche de lebede. Cum ți se pare pasiunea aceasta spre care nu mulți tineri au curaj să se îndrepte?

Citește și: Înfiorător! O femeie a făcut cancer de piele după o vizită la salonul de manichiură

Surse foto: Facebook, Facebook

Surse articol: ObservatornewsPlaytechAntena3

Articolul urmator
Ce mai face astăzi fiul Elodiei. Au trecut 16 ani de la dispariția mamei lui și mulți s-au întrebat ce s-a întâmplat cu micul Patrick
Ce mai face astăzi fiul Elodiei. Au trecut 16 ani de la dispariția mamei lui și mulți s-au întrebat ce s-a întâmplat cu micul Patrick
Ce vedeta din Romania esti?
Incepe quiz
Ce vedeta din Romania esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (8)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.